Предстои рязък обрат във времето в следващите дни.След временното разваляне

...
Предстои рязък обрат във времето в следващите дни.След временното разваляне
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Задава се рязък обрат във времето

Предстои внезапен поврат във времето в идващите дни.

След краткотрайното повреждане на времето към края на преходната седмица, се задава ново покачване на температурите, обвързвано с транспорт на по-топла въздушна маса, която ще увеличи дневните температури, само че утринните ще се задържат към климатичната норма, оповестяват синоптиците от Meteo Balkans.

Температурите над нашата страна сензитивно ще се покачат, като предстоящите стойности ще са към 7 до 10 градуса по Целзий. Ще има условия и за мъгли, като там дневните температури ще се задържат по-ниски. Ще има и места с по-мръсен въздух. 

Ново повреждане на времето се чака към края на новата седмицата, като през страната ще премине леден фронт, нормално тези фронтове са небогати на превалявания, само че ще застудее.

През деня във вторник, с насочване напразно от северозапад ще проникне малко по-студена въздушна маса. Времето ще е най-вече облачно-с превалявания от слаб сняг в Предбалкна. Над останалата част от страната облачността ще е раздрана. 

Температурите ще се намалят, като минималните ще са сред минус 10°С и минус 4°С. През деня дневните температури ще са съвсем без дневен ход. Очакваните оптимални ще са сред плюс 2°С и плюс 5 °С. 

Подобряване на времето чакаме от сряда, обвързвано с транспорт на по-топла въздушна маса. Ще духа слаб югозападен вятър. Времето ще е с раздрана висока облачност. Очакваните оптимални ще са сред плюс 5°С и плюс 10 °С, написа novini.bg. 

В четвъртък от северозапад вятър ще се усили. Времето ще е с променлива, постоянно забележителна облачност и на изолирани места ще превали слаб дъжд, а над 1800метра и от сняг. Температурите ще се намалят, като повода за развалянето на времето е леден фронт.

Температурите ще се намалят, като минималните ще са сред минус 3°С и минус 4°С. През деня дневните температури ще са съвсем без дневен ход. Очакваните оптимални ще са сред плюс 2°С и плюс 6 °С. 

В петък времето ще е най-вече облачно. Очакват се слаби превалявания от дъжд над Западна България, а в Източна облачността ще е раздрана. Валежи от сняг се чакат в планинските региони, само че ще са слаби. 

В събота предстоящото захлаждане ще обхване цялата страна. Ще бъде най-вече облачно и без превалявания. Температурите над цялата страна ще са към нулата. Очакваме температури от в утринните часове ще са  между минус 5 до минус 7°С. Максималните ще са към плюс 2-3°С

В неделя ще се задържи с раздрана облачност. Ще духа мощен северозападен вятър. 

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР