„Предстои разширяване на училищния сграден фонд чрез ремонти, изграждане на

...
„Предстои разширяване на училищния сграден фонд чрез ремонти, изграждане на
Коментари Харесай

Димитър Николов: Продължаваме с разширяването на училищния сграден фонд

„ Предстои разширение на учебния сграден фонд посредством поправки, създаване на пристройки или нови сгради там, където имаме подготвени планове “, заяви Димитър Николов. Това ще се случи със СУ „ Св. св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, ОУ „ Васил Априлов”, АЕГ „ Гео Милев”, ОУ „ Св. Княз Борис I”, ППМГ „ Акад. Никола Обрешков” и ГРЕ „ Г. С. Раковски”, ОУ „ Христо Ботев” - кв. „ Сарафово”.

С построяването на пристройки и нови учебни здания ще бъде усъвършенствана средата за образование на младежите и работа на техните преподаватели. На доста от местата това ще разреши да се премине към едносменен режим.

Димитър Николов съобщи желанието си да продължи да развива програмата „ Професионално обучение и бизнес”. Тя е ориентирана към модернизиране материалната база на професионалните учебни заведения и откриване на нови специалности, за които има декларирано предпочитание за съдействие от бизнеса. Конкретна стъпка по тази стратегия е оборудването на модерни кабинети по морска навигация, мореплаване и морско избавяне в Професионална гимназия по морско мореплаване и лов на риба „ Св. Никола”, което да разреши интернационално узаконяване на морските експерти. Предстои също по този начин откриване на нови паралелки към Механотехникума, съоръжение на образователен център и основаване на Авиационен център - Бургас за образование на водачи от гражданската авиация.







Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР