Предстои промяна на процедурата за получаване на българско гражданство заради

...
Предстои промяна на процедурата за получаване на българско гражданство заради
Коментари Харесай

Променят процедурата за получаване на българско гражданство

Предстои смяна на процедурата за приемане на българско поданство поради свадите с търговия на паспорти. Това разгласи от Йордания министърът на външните работи Екатерина Захариева, предава bTV.

Вицепремиерът съобщи още, че към този момент е формирана работна група от специалисти на Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи и ДАНС, която би трябвало да потвърждава връзката с България, с цел да не се получи търговия с поданство, когато се подписа брак с наши жители.

Захариева към този момент се изрече срещу активността и на Държавната организация за българите в чужбина, около която избухна абсурда, при който се оказа, че против възнаграждение е издавано уверение за генезис, с което пък може да се кандидатства за българско поданство. Според нея обаче няма смисъл от сходна процедура, откакто по този начин или другояче по-късно даването на поданство би трябвало да се утвърди от Министерството на правораздаването и президента.

Екатерина Захариева е в Йордания точно като част от българската делегация по време на визитата на официалната визита на президента Румен Радев в кралството.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР