Предстои прекратяването на два договора за концесия и два за

...
Предстои прекратяването на два договора за концесия и два за
Коментари Харесай

Ангелкова прекратява четири договора за стопанисване на плажове

Предстои прекратяването на два контракта за концесия и два за наем на плажове. Два контракта ще бъдат спрени поради систематични нарушавания. Това са плажовете " Созопол централен " и " Слънчев ден ". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БиТиВи. Тя посочи, че при тези наематели е имало нарушавания в стопанисването на плажа и не са плащали концесионната вноска.

Други два контракта ще бъдат спрени по взаимно единодушие – там новите наематели са се убедили, че няма да могат да употребяват плажа както желаят. Това са в " Обзор " и в " Лозенец ", където е имало нерегламентирано застрояване, добави тя.

В отговор на въпрос Ангелкова разяснява, че няма несъгласия с вицепремиера Валери Симеонов, а по-скоро се допълвали. Снощи в ефира на същата телевизия Симеонов уточни, че двамата имат кардинални разминавания за българския туризъм. С уточнението, че паметта е къса Ангелкова уточни, че още предишното лято имало два щаба, които се занимавали с проблемите с шума в курортите и явно решението за това са законодателни промени.

На срещите й с шефовете на огромни европейски туроператори било посочено, че България от ден на ден се трансформира от евтина дестинация в такава, която предлага качество.

По адрес на митингите за ръководството на плажа " Делфин " министърът изясни, че няма никакво нарушаване в процедурата по отдаването му чартърен, извършена от служебното държавно управление напролет. Нито е имало недоволства и сигнали, свързани с нея. Тя обаче изясни, че няма закон, в който да се урежда въпроса с нудизма и няма по какъв начин министерството да дели на този принцип плажуващите. Тя предлага хората, които имат отношение по тематиката, да дадат хрумвания по какъв начин да се реши този въпрос с готвените промени в Закона за Черноморското крайбрежие.

Предвижда се освен непознати, само че и български туристи, почивали в страната си, да бъдат поздравени с картичка от министъра, заяви още Ангелкова. Това е самодейност от това лято, въпреки че при оповестението й не се разбра, че картичките са единствено за задгранични посетители. Цената на една била 6 ст.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР