Предстои първото у нас излъчване на живо на две операции

...
Предстои първото у нас излъчване на живо на две операции
Коментари Харесай

Елитът на роботизираната хирургия се събра в София

Предстои първото у нас лъчение онлайн на две интервенции в 3D формат

Уникално ревю на високотехнологично здравно съоръжение от водещи международни производители съпътства конгреса в София (снимка: SERGS 2019)

Европейски к онгрес по роботизирана хирургия започва през днешния ден у нас. България за първи път е хазаин на медицински конгрес от толкоз висок сан, с присъединяване на над 350 експерти и студенти от целия свят.

По време на SERGS 2019 ще се състои първото у нас лъчение онлайн на две интервенции в 3D формат. Едната ще бъде робот-асистирана намеса, осъществена от екипa на проф. доктор Григор Горчев от Медицински университет – Плевен, а втората – фокусирана ултразвукова хирургия онлайн посредством използване на ХАЙФУ технология от екипа на доцент доктор Добромир Димитров от МУ-Плевен.

фотография: SERGS 2019

Уникално ревю на високотехнологично здравно съоръжение от водещи международни производители съпътства конгреса. Изложителите демонстрират роботизирани системи, симулатори за образование и хирургични апарати в аудиториите на СУ „ Св. Климент Охридски ” от 26 до 28 септември.

Конгресът се организира под мотото „ Отвъд границите ”, което е обръщение за „ прескачане на границите ” на общоприетото мислене, на класическата медицина и стандартната хирургия.

Пленарни лекции ще изнесат водещи хирурзи от Съединени американски щати и Европа, а за първи път в европейския конгрес по роботика ще вземе присъединяване и така наречен Световен тим (SLS World Team) от топ хирурзи на Световната асоциация по лапароендоскопска хирургия.

фотография: SERGS 2019

„ Българската медицина заслужава повече такива конгреси и водещо място на картата на международната хирургия и ние няма да се уморим да работим в тази посока ”, показа проф. доктор Славчо Томов, ректор на Медицински университет – Плевен и член на Съвета на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия.

МУ-Плевен завоюва семейството на SERGS 2019 преди четири години в Париж след комплицирана конкурсна процедура. Проф. Славчо Томов е ръководител на научния комитет на форума, а проф. доктор Григор Горчев, почетен ректор на МУ-Плевен, е президент на конгреса в България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР