Предстои откриването на пет нови ритейл парка в БългарияРитейл парковете

...
Предстои откриването на пет нови ритейл парка в БългарияРитейл парковете
Коментари Харесай

Вечерни новини: Пет нови ритейл парка у нас; Българите харчат все по-разумно

Предстои откриването на пет нови ритейл парка в България
Ритейл парковете бяха основен мотор на пазара на търговски площи през 2023 година и прогнозата е мощното им показване да продължи и през новата 2024 година Това се показва в новия отчет на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton. По тяхна информация в момента в градеж са нови пет ритейл парка в България с обща повърхност 77 000 кв. м, а други отчасти отворили съоръжения се уголемяват с допълнителни 20 000 кв. м.
Собственикът на Банка ДСК продава бизнеса си в Румъния
Собственикът на Банка ДСК в България – най-големият заемодател в Унгария OTP Bank е напът да продаде румънското си звено на Banca Transilvania SA през първото тримесечие на новата 2024 година Това настояват няколко източници за Bloomberg. Според тях договорката ще бъде оповестена „ скоро “, само че към този момент информацията остава поверителна. По тяхна информация ръководители на двете банки се приближават до договорката измежду среща посред им предходната седмица.
Коренна смяна в потребителските привички – българите харчат все по-разумно
За първи път от 10 години насам няма взрив на задлъжнялостта в България през януари. Това сочат наблюденията на Асоциацията за ръководство на вземания (АУВ). Техните вътрешни данни демонстрират, че по-голямата част от потребителите са съумели да харчат съгласно опциите си по време на коледните и новогодишните празници и всеобщо не срещат финансови усложнения през януари.
Възстановяване? Банките в еврозоната виждат растеж в търсенето на заеми
Банките в еврозоната чакат леко възстановяване на търсенето на ипотеки и корпоративни заеми за първи път от две години насам, демонстрира изследване на Европейската централна банка. Резултатите от тримесечното изследване евентуално ще затвърдят мнението на ЕЦБ, че най-бруталното нарастване на лихвените проценти в историята на еврото към този момент е изцяло трансферирано към действителната стопанска система и кредиторите стартират да чакат възобновяване.
Перничани са едва осведомени с съответните ограничения на кохезионната политика на Европейски Съюз
Гражданите на Перник и района са относително добре осведомени с инструментите на Европейския съюз за доближаване (кохезионната политика), най-малко на декларативно равнище. Но съответните ограничения, и в най-голяма степен осъществените планове, остават едва познати. Това са част от изводите от социологическото изследване, осъществено от организация „ Тренд “, по поръчка на „ Бранд Медия България “, като част от осъществяването на европейския план „ Преход на опциите “ (Transition Opportunities – TOP).
Малките и междинни компании могат да аплайват по трансгранични стратегии
Стартъпи, дребен и междинен бизнес може да аплайват с планове по новите трансгранични стратегии сред България и прилежащите страни. Това съобщи зам.-регионалният министър Ангелина Бонева по време на първото събитие в границите на европейския план „ Преход на опциите “, състояло се в Перник.
Боян Томов: Време е да заговорим за опциите на зеления преход
Много се веселя,че „ Бранд Медия България “ завоюва финансиране за плана „ Преход на опциите “. В продължение на година той ще осведоми жителите и бизнеса за всички благоприятни условия, които дава европейското финансиране, за осъществяването на в действителност обективен преход към въглеродно неутрална стопанска система в Перник и другите два въглищни района в България – Стара Загора и Кюстендил.
Станислав Владимиров: Трябва да сме сигурни, че зеленият преход ще бъде в действителност обективен
Благодаря на уредниците на събитието, тъй като на дневен ред стоят доста въпроси пред нас – какво значи зелената промяна, какво значи обективен преход към въглеродна индиферентност, дали е обективен този преход, дали ще стане тази промяна и най-важното – дали всички хора ще усетят позитивния резултат от нея.
Красимир Ненов: Трябва да използваме всички принадлежности за финансиране на справедливия преход
Важно е да се възползваме от всички принадлежности по справедливия преход. Това съобщи зам.-министърът на енергетиката Красимир Ненов по време на първото събитие по европейския план „ Преход на опциите “, проведено от „ Бранд Медия България “ – издател на медийните уеб сайтове Economic.bg, ESGnews.bg и Kmeta.bg, в Перник.
Областният шеф: Идва епоха на зелени технологии за Перник
За мен е чест да съм посетител на това събитие. Перник постоянно е бил новаторски град, може би най-иновативният в прединдустриалната епоха на България. Заводите и мината са били сърцето на индустриална България. Тази промишленост е изхранвала нашите дядовци, нашите татковци и самите нас. Но към този момент няма по какъв начин.
Кризата в Червено море може да има отрицателно въздействие за Европа
Седмиците на набези от страна на йеменските хути против кораби в Червено море нарушиха корабоплаването през Суецкия канал, който дава отговор за 12% от международния трафик на контейнери. През последните месеци инфлацията регистрира закъснение в Европа и Съединени американски щати. Нарушеното мореплаване обаче, както и евентуалното спиране на веригата на доставките може да сътвори проблеми на централните банки с преодоляването на инфлацията и да провали проектите за намаляване на лихвите.
Проблем за $30 милиарда: Как Украйна ще продължи да води война без помощ от Запада?
От месеци главните донори на Украйна - Съединени американски щати и Европейски Съюз - бавят пакети с финансова помощ на стойност общо 101 милиарда $ за страната. От началото на 2024 година Съединени американски щати преустановиха и доставките на военна помощ, откакто изчерпаха утвърждения финансов запас, а в Конгреса разногласията по отношение на миграционната политика на Вашингтон блокираха заплащанията за Киев, написа в собствен разбор The Wall Street Journal.
PR злополуките трансформираха Фейсбук и това коства скъпо на цяла една промишленост
През последните години Моника Бауерлайн, основен изпълнителен шеф на списанието Mother Jones, следи от първия ред по какъв начин Фейсбук трансформира медийната промишленост. Тя поема поста в изданието преди 9 години, а към днешна дата може да открои основна смяна в потреблението. Спомня си по какъв начин към 5 милиона души месечно са посещавали уеб страницата на Mother Jones, откакто са попаднали на публикации, популяризирани във Фейсбук. Така наподобява обстановката през 2017 година, само че към този момент не.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР