Предстои основен ремонт на концертната зала в Стара Загора на

...
Предстои основен ремонт на концертната зала в Стара Загора на
Коментари Харесай

Предстои основен ремонт на концертната зала в Стара Загора

Предстои главен ремонт на концертната зала в Стара Загора на стойност над 2,8 млн. лева без Данък добавена стойност. Местната администрация е оповестила поръчка за реорганизация, рационализация, интериор и обзавеждане на залата, която се намира в постройката на регионалната администрация.
Сградата е издигната през 1979 година Покривът ѝ е злепоставен и по тавана на втория етаж има следи от течове.
Пълният потенциал на амфитеатралната телескопична естрада е 214 места. Предвиждат се 55 преносими места, групирани по 3 и 4 седалки, които ще се складират в помещението за инвентар. Балконът на залата събира 252 места, които са ситуирани на съществуващия стационарен амфитеатър. Общият потенциал на залата е 521 места.
За покрива ще се направи топлоизолация, дограмата ще се смени с алуминиева. Съществуващата обшивка от мраморни плочи ще се демонтира, ще се положат топлинна изолираност от каменна вата и външна минерална мазилка, която ще е скрита от декоративната окачена фасада. Външните тела на климатиците ще се реалокират на покрива, с цел да се освободи фасадата за декоративните железни пана. Предвидено е художествено осветяване за фасадата.
Партерното равнище ще се оборудва със система от амфитеатрални тапицирани седалки с телескопично прибиране, железни парапети и LED-осветление на пътеките.
Седалките ще могат да се прибират в далечния край от сцената и да се освобождава хоризонталната част на залата, с цел да се употребява за танцови забави, изложби, конференции, презентации, банкети, коктейли, фолклорни танцови спектакли, рецитали и други
Телескопичната система на седалките предлага опция за отчасти отваряне на местата при нужда от понижен потенциал на феновете.
При съществуване на фенове в инвалидни колички, първите два реда на преносимите седалки няма да се слагат, с цел да се освободи място за 11 мест, с което се реализира знака 2% от местата на феновете. За достъп на хора с увреждания до сцената ще се употребява преносима платформа.
Съществуващите гримьорни ще се сепарират на по-малки за 3 до 5 души, с по една мивка във всяка, като ще се обезпечи топла вода за тях. Фоайетата на втория етаж оферират опция за отделяне на осведомителни кътове, галерии за непрекъснати и краткотрайни изложения и други сходни събития. Предвидено е отделяне на ъгъл за презентации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР