Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява

...
Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява
Коментари Харесай

document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement;

Предстои още по-коварна вълна на ковид. Делта разновидността се популяризира 60 % по бързо и визира най-вече младежи. От началото на сезона в летните курорти у нас са установени позитивни случаи на вируса на туристи от Германия, Израел, от Скандинавските страни. Повечето от тях са били имунизирани, само че все пак PCR тестванията им са дали позитивен резултат. Това сподели в Бургас шефът на Регионалната здравна ревизия в града доктор Георги Паздеров.

Той взе участие съвещанието на регионалния щаб за битка със болестта. Срещата бе свикана по заповед на министъра на опазването на здравето. На съвещанието доктор Паздеров показа и Националния проект за справяне с Коронавирус пандемията.

За последните две седмици данните на заболеваемостта в Бургаска област сочат 30 на 100 000 души население. Към момента тя е най-висока в страната. От началото на предходната седмица региона навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19, сподели доктор Паздеров.

Той осведоми, че на този стадий в лечебни заведения Бургаско ще бъдат разкрити общо 70 кревати за неинтензивни пациенти и четири за реанимационни. Разкрити кревати ще има в лечебни заведения в Бургас, Айтос и Поморие.

Бургас допустимо най-бързо би трябвало да е подготвен с легловата база, която да посрещне новата вълна, уточни шефът на РЗИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР