Предстои осъвременяване на формата на Инициативата Три морета – към

...
Предстои осъвременяване на формата на Инициативата Три морета – към
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на AmCham Bulgaria: Инициативата Три морета ще включи и Украйна

Предстои осъвременяване на формата на Инициативата " Три морета " – към 12-те страни след края на войната ще се причисли и Украйна, тъй като без нея няма да е пълностоен, с цел да е приключена инфраструктурата.

Това заяви Петър Иванов, основен изпълнителен шеф на AmCham Bulgaria, в предаването " В развиване " на, представено от " Инвестор ".

„ Украйна ще бъде този катализатор, който ще помогне самодейността да добие известност, само че в този момент са нужни дребните стъпки – да се сътвори секретариат, който непрекъснато да работи, да ангажира донорите пълноценно ", уточни той.

Според Иванов Инициативата " Три морета " не е толкоз динамична, само че това, което се случва в Украйна несъмнено ще бъде повратен миг за нея, без значение дали тя ще се назовава по този метод или ще бъде допълнена.

" Инициативата ще има нов живот и тя става все по-смислена и неизбежна за всички нас, а ние би трябвало да научим урока си – че би трябвало да сме обединени, тъй като виждаме каква опасност идва ", разяснява основният изпълнителен шеф на AmCham Bulgaria.

Иванов разяснява извършената в края на април в Рига конференция, обвързвана с самодейността " Три морета ", проведена от американските търговски камари в България и в Латвия. Официалната среща на самодейността ще се организира през юни и ще бъде отдадена на цифровото видоизменение, умната инфраструктура, свързаността и сигурността.

По думите му развиването на самодейността няма да стане с предаване на президентството от една страна на различен и това ще се реши на идната конференция през юни в Латвия. „ Надяваме се Съединени американски щати, които са главен донор на самодейността, да я припознаят по нов метод, като включат и Украйна. Не можеш да изградиш нова инфраструктура в Украйна, като оставиш недоизградена инфраструктурата в Полша и останалите страни ", съобщи Иванов.

Той подсети, че в основата на Инициативата " Три морета " стоят енергетика, инфраструктура и цифровизация. " Когато приказваме за сигурност, става дума на първо място за цифрова сигурност. Защото актуалната война не е единствено война на оръжия, само че и на дезинформация ", счита основният изпълнителен шеф на AmCham Bulgaria.

Петър Иванов се надява измененията в стратегическата инфраструктура дълготрайно да докара до стопански изгоди и конкретизира, че това включва създаване на автомагистрали, нови газопроводи, дейта центрове за киберсигурност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР