Предстои обсъждане на законови промени, с които да се даде

...
Предстои обсъждане на законови промени, с които да се даде
Коментари Харесай

Борисов: Възможността населените места до 100 души да избират кмет ще се обсъди

Предстои разискване на законови промени, с които да се даде правото на жителите на обитаеми места до 100 души да избират кмет. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на ревизия на строителството на сектор от Автомагистрала „ Хемус “ в региона на село Славяни.

Това е едно от настояванията на Националното съдружие на кметовете, чийто представители организираха през днешния ден безмълвен митинг в Калофер.

„ Много ясно се вижда едните, които работят, какво демонстрират, какво вършат и другите какво желаят. Ако станат и покажат стратегиите, в случай че са по положителни от нашите, народът ще ги избере. След няколко месеца има избори “, разяснява още Борисов.

Кметът на Калофер Румен Стоянов изясни, че ще се организира среща с министъра на финансите Кирил Ананиев.

„ Има по-големи кметове, които отпускат на дребните обитаеми места парите. Ние ги преведеме, те не им ги дават, тъй че това ще го отрегулираме в закона и може би имат право до 100 индивида, където има обитаеми места, да може да си вършат изборите локалните, да си избират и там, за какво да им го назначаваме, може да си го избират хората “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР