Предстои ни изключително важен Съвет. Убеден съм, че ще излезем

...
Предстои ни изключително важен Съвет. Убеден съм, че ще излезем
Коментари Харесай

Борисов преди срещата в Брюксел: Убеден съм, че ще излезем с решение за бюджета на ЕС

" Предстои ни извънредно значим Съвет. Убеден съм, че ще излезем с решение идващите часове за Многогодишната финансова рамка ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди постоянното съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

По тематиката Брекзит министър председателят Борисов означи, че би било добре да има договорка.

" Това е добре за един огромен комшия на Европейски Съюз, какъвто е Англия. Трябва по този начин да създадем, че всички страни членки да бъдат солидарни ", посочи министър-председателят.

По отношение на тематиката COVID-19 Бойко Борисов чака водачите да обсъдят детайлно процеса на тестването и имунизациите, както и календара, по който ще идват те в страните от Европейски Съюз.

" Поели сме ангажимент 2050 година да имаме нулева климатична индиферентност, да нямаме нездравословни излъчвания. Така че сме окуражени да работим и по това ", подчертава министър председателят Бойко Борисов по тематиката за Зелената договорка.

Министър-председателят бе безапелационен, че страните членки би трябвало да реализират консенсус във връзка с разновидностите за понижаване на нездравословните излъчвания. Премиерът Борисов изрази признателност към ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за ползотворната работа за постигането на заложената обща цел за климатичната индиферентност.

Очаква се водачите да обсъдят също и тематиката за връзките сред Гърция, Турция и Кипър, както и връзките с новата администрация на Съединените американски щати, които са геостратегически сътрудник и на България, и на Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР