Предстои непредвидим финал на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в

...
Предстои непредвидим финал на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в
Коментари Харесай

Джокович търси първи трофей през сезона в Рим срещу коравия Циципас

Предстои непредвидим край на тенис шампионата от сериите „ Мастърс “ в италианската столица Рим. Един против различен в спор за трофея се изправят международния №1 Новак Джокович и първата ракета на Гърция Стефанос Циципас. Сблъсъкът е през днешния ден от 17:00 часа и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 1.

Сърбинът доближи до финала в Рим за четвърта поредна година, записвайки чиста победа над един от най-добре играещите на клей тенисисти в тура – Каспър Рууд. Днешният мач ще бъде 53-ти „ Мастърс “ край за Джокера, като по този метод той изравни върха на Рафаел Надал.

Успехът в ½-финала бе още по-специален за сърбина, защото е под №1000 в професионалната му кариера. Така той се трансформира в едвам петия тенисист, достигнал тази граница, като пред него са единствено Рафаел Надал (1051), Иван Лендъл (1068), Роджър Федерер (1251) и Джими Конърс (1274). Новак ще се опита през днешния ден да вземе първа купа за 2022-а година.

В същото време, поставеният под номер четири Циципас, се наложи над втория в схемата Александър Зверев след поврат с 4:6, 6:3, 6:3 в другия ½-финал в събота. Представителят на Гърция, който ще се изкачи до четвърто място в международната класация през идната седмица, има късмет да завоюва трета купа от шампионатите от сериите „ Мастърс “.

До този миг Джокович и Циципас имат 9 мача между тях, като сърбинът е записал 6 победи против 3 за гърка. Последната им среща беше на миналогодишния край на шампионата от „ Големия шлем “ – „ Ролан Гарос “, където Джокера направи необикновен поврат от 0:2 сета, с цел да победи с купата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР