Предстои ми среща с директорите на регионалните здравни инспекции в

...
Предстои ми среща с директорите на регионалните здравни инспекции в
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Хакерските атаки към електронния регистър за ваксина срещу COVID-19 продължават

Предстои ми среща с шефовете на районните здравни инспекции в страната, с цел да обсъдим въведените ограничения в другите области, с оглед ефикасното ръководство на заболяемостта. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов пред медии във Варна.

Няма място за терзание и не е належащо въвеждане на спомагателни противоепидемични ограничения, които да важат за цялата страна. Важно е решенията да са обективни за хората, тъй като с изключение на физическо, има психическо и обществено здраве. Два пъти на ден, на всеки 12 часа, здравните управляващи проучват индикаторите, свързани с разпространяването на ковид у нас, в т. ч. и на равнище райони, напомни проф. Ангелов. В области като Варна и Велико Търново заболяемостта е под 200 на 100 хиляди души население, само че има и райони, в които индикаторът е 400 на 100 хиляди Затова нови ограничения би трябвало да се ползват на местен принцип, изясни министърът. 

Той уточни, че лек напън върху лечебните заведения се регистрира в областите Бургас и Шумен, в гр. Кюстендил,  както и във връзка с няколко лечебни заведения в София.  Болниците са готови, снабдени са с персонални защитни средства, дезинфектанти, О2 и лекарства. 

Коронавирусът може да бъде спрян само посредством имунизацията, уточни здравният министър и изрази удовлетвореността си от хода на имунизационната акция. При опазване на сегашния ритъм, до края на лятото страната ни може да реализира 70% ваксинално покритие, акцентира Ангелов. 

Над 60 хиляди са жителите, записали се в портала за ваксина против COVID-19. " За страдание, хакерските атаки към портала не престават. Не мога да схвана каква е концепцията. Очевидно някой желае да се провалим, само че няма да се случи ", не скри възмущението си министърът.

В отговор на журналистически въпрос за равносметката по какъв начин се е справила страната с рецесията от COVID-19, година след началото на пандемията, министърът разяснява: „ Когато си вътре в една рецесия, когато гориш с проблемите, не можеш да прецениш дали решенията, които взимаш, са верни за всички. Равносметка ще направя, когато преодолеем пандемията. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР