Предстои лидерска среща. Най-важно е тези лидерски разговори да се

...
Предстои лидерска среща. Най-важно е тези лидерски разговори да се
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Вероятно утре ще започнат лидерските срещи

" Предстои лидерска среща. Най-важно е тези лидерски диалози да се водят преди връчване на мандата ". Това съобщи пред БНР Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Петдесет на петдесет е шансът за държавно управление с първия мандат, счита Десислава Атанасова от ГЕРБ

" Лидерският диалог евентуално ще се случи до часове, допускам на следващия ден. Това би трябвало да е съобразено с стратегиите на всички ръководители на парламентарни групи. Трябва да има прям диалог с всички водачи и политически групи в Народното събрание. Изключително доста провокации има ", разяснява тя в предаването " Преди всички ". 

Всички разновидности са вероятни и всички разновидности не са изчерпани, безапелационна бе тя. По думите й задачата е непоклатимост и постоянно държавно управление. Според нея въпреки всичко вреди може би ще понесе всяка от партиите, само че всички би трябвало да поемат този риск.

Все отново се прояви разсъдък и за малко се не помни политическото его при образуването на работните екипи, регистрира Десислава Атанасова. 

" Това е първа стъпка за нормалност на политическия звук и за търсене на обща платформа, върху която да стъпят целите за общо управление. След като тази стъпка беше направена, диалогът сякаш спря. Надявам се да е спрял за малко. Посоката, към която се стремим, не е още веднъж опълчване и изостряне на политическите партии. Напротив - рационални решения и напълно осъзната отговорност. Надявам се на разсъдък ". 

По думите й все още има няколко разновидността: 

" Първо - да убедим втората по величина парламентарна група дружно да споделим отговорността за общо държавно управление. Тук мандатите нямат значение, дали ще се осъществя с първия или втория мандат. Ако срещаме опозиция и търсене на индулгенция зад решения на националните препоръки, в смисъла на - ние с ГЕРБ в никакъв случай няма да управляваме, няма да бъдем в общо държавно управление, само че желаеме тяхната поддръжка, в случай че получим втория мандат, то диалогът става безусловно ненужен. Въпреки това ще опитаме още един път. След това е изцяло естествено да поканим всички останали на разговри за това какво следва ".

Няма никаква логичност първата политическа мощ да се откаже в интерес на втората да осъществя мандата, единствено и единствено тъй като втората слага условия и ултиматуми, безапелационна бе Атанасова. Ако не се договорим за общо ръководство с равно присъединяване, тогава е изцяло безсмислено да не престават диалозите, които да симулират положителния звук, а да не стигат до краен резултат, добави мнението си тя. 

По думите й първата стъпка е единодушие за общи политики. Втората стъпка е единодушие за шерване на отговорността и съвместен надзор сред двете политически групи. Съставът на държавно управление е последната стъпка, регистрира тя. 

Ако няма политическо съгласие, алтернативата е още веднъж избори, каза още Десислава Атанасова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР