Предстои извършване на основни ремонти на улици в Асеновград и

...
Предстои извършване на основни ремонти на улици в Асеновград и
Коментари Харесай

780 000 лева ще бъдат вложени за улични ремонти в Асеновградско

Предстои осъществяване на съществени поправки на улици в Асеновград и по селата, в осъществяване на извършена процедура. Около 780 000 лв. е цената на публичната поръчка, а срокът за осъществяване е след връчване на възлагателно писмо и при обезпечени средства. За осъществяване на ремонтните действия са определени три компании реализатори - „ Запрянови 03”, „ Път Инженеринг” и „ Илва ХГ”. Предстои до края на тази седмица да бъдат подписани договорите, въз основа на които може да започва възлагането на обектите.
Пътните сектори на територията на Асеновград, на които следва да се реализира главен ремонт, са улица " Перелик " /от кръстовището с улица " Миньор " до улица " Дружба " /, улица " Бачковска " и улица " Атанас Маринов ". Асфалтирано ще бъде пространството сред блок №1 и блок №5 в квартал " Баделема ". Основен ремонт на улици ще се извърши и в асеновградските квартали Долни Воден и Горни Воден. Там ще бъдат ремонтирани улиците " Зорница ", " Вихрен ", „ Иглика” и " Младен Митроколев " /I етап/. Изграждане на канализация и благоустрояване следва на кръстовището сред улиците " Бор " и " Хр. Анастасов " в квартал Долни Воден. Ремонт на уличната мрежа ще се реализира и по обитаемоте места на територията на община Асеновград.
В село Тополово ще бъде асфалтирана улица " Дърварска ", а дъждоприемни шахти ще бъдат построени по дължината на улица " Изток ". В същото обитаемо място е планувано да се създадат тротоари и да се чакълира частта от улица " Заводска ", в сектора сред улица " Изток " и улица " Прилеп ". Основен ремонт следва на улица " Искра " в село Леново. Ще се ремонтира и улица " Опълченска " в село Новаково. Планирано е създаване на тротоари в село Червен и асфалтиране на улица „ Хан Аспарух” е село Боянци. В село Патриарх Евтимово, пък, ще бъде ремонтирана и асфалтирана част от улица " Възраждане ".
Основен ремонт следва на улица " Тринадесета " в село Нови Извор. Междувременно, в Асеновград не престават настоящите поправки на уличната мрежа, за които Общината е заделила още 100 000 лв.. По проект, изкърпени най-първо ще бъдат съществени улици в града, като бул. „ България” и улица „ Марица”. Постепенно ще се минава към кварталните улици „ Асенова крепост”, „ Отец Паисий”, „ Черни връх”, „ Княгиня Евдокия”. Предвиден е и настоящ ремонт на част от околовръстното шосе, в региона след „ Карабита”, както и на другия обходен път, водещ началото си от улица „ Миньор”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР