Предстои изграждането на нова сграда за нуждите на ДГ Радост“

...
Предстои изграждането на нова сграда за нуждите на ДГ Радост“
Коментари Харесай

Започва строежът на новата сграда на ДГ „Радост“ – Русе

Предстои построяването на нова постройка за потребностите на ДГ „ Радост “ – Русе. Към своя край са дейностите на Община Русе по изнасяне на обзавеждането от съществуващата постройка на ул. „ Дондуков Корсаков “ № 5.

До момента в нея са се обучавали 4 възрастови групи, като една от тях беше преместена в напълно ремонтирани пространства във филиала на детската градина на ул. Червен № 5, а за останалите две подготвителни групи са обезпечени различни свободни пространства от ДГ „ Чучулига “ – Русе и ДГ „ Иглика “ – Русе. Днес Общинският съвет гласоподава с болшинство обезпечаването на различните здания за пренасяне на учащите се.

Обучението на децата от двете възрастови групи ще се реализира в ремонтирани и подобаващи за задачата пространства до 30 юни, когато се планува да бъдат образувани сборни групи за летния сезон. Кметът на Община Русе пое ангажимент да обезпечи всекидневен превоз за децата, посещаващи най–отдалечената постройка – филиалът на Детска градина „ Чучулига “ – Русе на ул. „ Доростол “ № 27.

Модерното детско заведение ще разполага с басейн, занимални за 5 групи и независими детски площадки за всяка от тях. Целта на Община Русе е да задоволи потребностите от свободни места в детските градини в централната градска част.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР