Предстои изграждане на космически център на НАТО. Нашата амбиция е

...
Предстои изграждане на космически център на НАТО. Нашата амбиция е
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов: Искаме наши представители в бъдещия космически център на НАТО

Предстои създаване на галактически център на НАТО. Нашата упоритост е да имаме представители в него. Това сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който през днешния ден посети Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски " в Долна Митрополия, където се отбелязва тържествено 12 април - Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Адмирал Ефтимов поздрави командно-преподавателския състав и курсантите във връзка празника и се срещна с командването на Военновъздушната образователна база.

" Убеден съм, че има какво да се гордеем като нация, която е с обичаи в авиацията, съдействала доста в развиването на космонавтиката, съобщи адмирал Ефтимов. - За страдание през последните години протекоха процеси, които забавиха нашето развиване - недофинансирне, някои промени във Въоръжените сили, в частност във военнообразователната система. Наложи се да вземем решение за възобновяване на ВНВУ, да утвърдим традициите и да отправим взор в бъдещето. "

Той изрази увереност, че концепцията, която стои за възобновяване на ВВВУ, е работеща и се влагат старания да възобновяване и надграждане на традициите. По думите му би трябвало да се основат условия за стабилно бъдеще.

" Големи очаквания се разпореждат на сполучливото приемане и асимилиране на самолетите Ф-16 Блок 70, с което нашата авиация фактически стъпва в 21 век. Изработва се национална позиция и се залагат документи, които би трябвало да намерят своето практическо приложение в образователните стратегии на ВВВУ. В момента вършим селекция, асортимент на претенденти, които да проведат профилирана подготовка, с цел да може, когато се открие центърът, да имаме национално посланичество ", разяснява адмиралът.

На въпрос за проблемите в образователната авиация той отговори, че те са незначителни и не въздействат директно на подготовката на курсантите.

" Надявам се да имаме скоро такава численост самолети, която да разрешава повишаване на летателните часове ", сподели началникът на защитата.

" На празника на храбростта самолети на образователната авиация ще прелетят над София ", сподели още адмирал Ефтимов.

" След възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение, броят на обучаемите се усили двойно ", добави началникът на образователното заведения, бригаден военачалник Юлиян Радойски.

Той уточни, че приключват 25 курсанти, а одобряват 55 младежи. Вече се вижда, че липсват фрагменти - има дефицит на водачи, на инженерно-технически състав, означи генералът. Адаптираме се доста сполучливо след възобновяване на учебното заведение, а при започване на юни идват новите образователни самолети, уточни той пред Българска телеграфна агенция.

Бриг.ген. Радойски разясни, че са оповестили шест публични поръчки за поправки на материална база, като три от тях са били обжалвани, което е забавило темпото. Той напомни, че учебното заведение е имало административна тригодишна акредитация и е трябвало за три години да направи институционална акредитация.

" Вместо за три години това стана за една година, посочи генералът. - Учебните стратегии, които създадохме за 2021 година, дават отговор на актуалните европейски условия и от септември т.г., когато започва новата образователна година, ще бъдем в крайник с интернационалните условия. Нашите обучаеми ще имат документи и ще могат да си намерят работа във всяка точна на света. "

В учебното заведение е подредена фото галерия във връзка 60-годишнината от първия полет на човек в космоса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР