Предстои изчистването на недомислените реплики на съвременен градски жаргон от

...
Предстои изчистването на недомислените реплики на съвременен градски жаргон от
Коментари Харесай

Чистят „Войната на буквите“ от недомислени реплики


Предстои изчистването на недомислените реплики на актуален градски диалект от хитовия български сериал „ Войната на буквите “.

 

Именно градският диалект в сериала се трансформира в мотив за редица смешки с продукцията, означи и шефът на Българска национална телевизия Емил Кошлуков пред Съвет за електронни медии.

Той обоснова решението си за преозвучаване с това, че няма по какъв начин царят да приказва със модерни думи като „ палячо “ и „ изчезни “.

 



Така и не излиза наяве обаче за какво едвам в този момент е взето това решение, поради обстоятелството, че повече от половината епизоди към този момент са излъчени в ефира на публичната телевизия. Не е ясно и по какъв начин ще бъде решен казусът със синхрона сред картина и тон, когато разговорите се трансформират, без да се постанова сцените да бъдат заснемани отначало. Разбира се всичко това си остава проблем на екипа.

 

Освен това Емил Кошлуков означи, че по всяка възможност Българска национална телевизия ще се отдръпна от финансирането на новия филм на Максим Генчев „ 1349 “, който ще споделя за цар Иван Александър. Това решение е взето заради обстоятелството, че другата лента на режисьора „ Ботев “, отнесе голям брой рецензии.

Както е известно, Генчев смяташе да притегли в новата продукция за основна женска роля щерката на президента Румен Радев – Дарина Радева.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР