Предстои изчисляването на парите за старост да става не след

...
Предстои изчисляването на парите за старост да става не след
Коментари Харесай

Огромна Промяна В Системата За Пенсиониране В България! Всички Пенсионери Незабавно Трябва Да

Предстои изчисляването на парите за напреднала възраст да става не след висене по гишета и събирането на куп документи, а единствено на основата на данните в Регистъра на обезпечените лица, сподели в студиото на Българска национална телевизия общественият министър Бисер Петков.

Той добави, че и в този момент заявката за разпределяне на пенсия може да се подава по електронен път.

„ Догодина отпада и ангажираността на работодателите да издават удостоверенията, известни като УПИ 2 и 3 за времето след 2000 година. Така към този момент ще се употребяват данните в Регистъра на обезпечените лица “, посочи Петков.

Той удостовери, че от началото на 2019 година няма да се вземат под внимание трите години приход преди 1997 година при пресмятане на пенсията. Досега този приход се осигуряваше с документи на хартия.

„ Така от началото на 2019 година пенсията ще се пресмята единствено от осигурителните вноски след 1997 година, за което има данни в регистъра на Национален осигурителен институт “, добави министърът.

Според него, по този начин ще се улесни подаването на документи за пенсия, което ще може да става напълно по интернет, а и ще се направи отпущането на пари за напреднала възраст транспарантно и ясно за всеки.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР