Предстои идната седмица Столичният общински съвет (СОС) да разгледа доклад,

...
Предстои идната седмица Столичният общински съвет (СОС) да разгледа доклад,
Коментари Харесай

Психолози ще оказват подкрепа на онкоболни в пет общински болници в София

Предстои идната седмица Столичният общински съвет (СОС) да прегледа отчет, който да даде опция в пет огромни общински лечебни заведения да бъдат назначени щатни психолози . Това оповестиха пред публицисти ръководителят на СОС Георги Георгиев и Антон Койчев, ръководител на здравната комисия към съвета.

" Психолозите ще оказват подпомагане и поддръжка на пациенти с онкологични болести и техните близки. Шокът за околните е огромен, по тази причина опцията експерти да оказват помощ с грижа и да извърнат особено внимание е доста значима ", сподели Георгиев. По думите му става въпрос за международна процедура, предложена на Столичната община от пациентските организации. " Работата на психолозите стартира на 1 ноември, услугата е изцяло безвъзмездна ", оповестиха още от общината.

Психолози ще бъдат назначени в Първа, Втора, Трета и Пета градска болница , както и в комплексния онкологичен център – най-големият в България. 

Антон Койчев иформира, че на идната сесия на съвета следва да бъде признат и още един доклад- Програмата на общината за безвъзмездни профилактични очни прегледи на деца в учебни заведения и детски градини. Логистично всичко е готово, екипите от експерти са в подготвеност и незабавно, откакто бъде признат отчетът прегледите в учебните заведения и детските градини стартират. Това ще се случи към средата на октомври, разясни Койчев. Той добави, че става въпрос за добре позната, дългогодишна самодейност на общината, която дава своите резултати, тъй като в ранна фаза се откриват разнообразни болести на зрението при децата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР