Предстои и отпадането на синия талонКлючовите промени в Закона за

...
Предстои и отпадането на синия талонКлючовите промени в Закона за
Коментари Харесай

Вече факт: Глобите за скорост вече ще идват и по мейл или с есемес


Предстои и отпадането на синия ваучър

Ключовите промени в Закона за придвижване по пътищата бяха обнородвани в Държавен вестник в сряда и към този момент са факт. Те поставят завършек на невръчените санкции за нарушавания на пътя и неполучените наказателни постановления, които към този момент ще се изпращат по мейла и по телефона.

Министерство на вътрешните работи имат 3 месеца, с цел да изградят системата. Тя ще е автоматизирана - ще праща санкциите за скорост на притежателя на колата или на ползвателя, в случай че подобен е регистриран.

С смяната се чака да се реши гигантския проблем с невръчените санкции за скорост. В момента, откакто камера на Пътна полиция снима извършител, той получава глобата по пощальон. Често обаче хората не живеят на адресите си по документи. Така единственият късмет за връчване на санкциите остават инцидентните инспекции на пътя и промяната на документи.

По нов способи ще се връчват и наказателните постановления. С тях се дефинира размерът на глобата и какъв брой точки ще бъдат взети за нарушаванията. В това време на водача се взема синият ваучър.

Предстои отпадането му, само че изменението не е оповестено в „ Държавен вестник ”.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР