Предстои да видим дали ще има наистина разследвания, дали тази

...
Предстои да видим дали ще има наистина разследвания, дали тази
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Не очаквам МВР да предостави информация на Прокуратурата

Предстои да забележим дали ще има в действителност следствия, дали тази информация ще им бъде потребна. Надявам се институциите да стартират да работят най-сетне, както се чака от тях.Това съобщи пред медии началникът на политическия кабинет на Лена Бориславова след разпита си във Върховната касационна прокуратура.

По време на срещата господин Гешев изясни слабите резултати в битката с корупцията. Те се дължат на работата на съдилищата, на следствените служби на Министерство на вътрешните работи и на некачественото законодателство. По никакъв метод не обвързвано с работата на Прокуратурата, сподели Бориславова.

Затова е забавно е по какъв начин, когато срещата беше извършена внезапно Прокуратурата имаше опцията се самосезира, да повика мен и министър-председателят, с цел да даваме обяснения без да търси подпомагане от тези органи, които и пречат да си прави работата. Надявам се, че институциите ще стартират да си взаимодействат, с цел да можем да се борим с несправедливостта, която резултира от тези високи равнища на корупция, добави още тя.

По думите и не е цел на изпълнителната власт да сезират с публично налична информация органите. Това, което сме дали в качеството си на жители се надявам да бъде потребно за Прокуратурата.

Не мога да потвърдя какви диалози е водил министър председателят с министъра на вътрешните работи. Със сигурност политиката на държавното управление е в посока, че всеки би трябвало да стартира да работи и да се бори против бичовете на обществото и рецесиите, пред които сме изправени в границите на законовите си пълномощия. Министерство на вътрешните работи е един от органите, които би трябвало да са част от тази битка, дружно с всички останали, изясни още тя.

Бориславова разяснява, че не чака Министерство на вътрешните работи да даде информация на Прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР