Предстои да се види дали предложението на управляващите за прекратяване

...
Предстои да се види дали предложението на управляващите за прекратяване
Коментари Харесай

Радев за Росенец: Борисов даде пристанището, а служебният кабинет не е удължавал концесии

Предстои да се види дали предлагането на ръководещите за преустановяване на концесията на " Лукойл " на пристанище " Росенец " е вследствие на някакви корпоративни апетити или е спешен пиар. Това мнение изрази президентът Румен Радев пред публицисти по отношение на новината от тази заран, оповестена от някогашния министър председател Кирил Петков в Народното събрание. Държавният глава взе участие в отбелязването на 120 години от експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание, почетено в Аулата на СУ " Св. Климент Охридски ".

По думите му това е следващото преждевременно и изцяло неточно изявление на политически водачи. Кой даде на концесия пристанището - държавното управление на Бойко Борисов, а служебното държавно управление не е удължавало концесии, сподели Радев и подсети, че тъкмо тогава служебният кабинет е водил битка с галактическите цени на горивата, които били докарани от четворната коалиция на кабинета на Кирил Петков.

Той запита още кой е докарал медиаторите за 30% по-скъп съветски газ и " Джемкорп "? Кой не е преместил регистрацията на " Лукойл " от Швейцария в България? Служебното държавно управление свърши това, което трябваше да свършат постоянните държавни управления. Служебното държавно управление единствено за 5 месеца събра налози от " Лукойл " в размер на 170-180 млн. лева, даде образец Радев. Той се надява, че ръководещите доста добре са създали оценка на риска, какво има зад пристанището - една огромна тилова база, на кого принадлежи тя, за какво принадлежи на " Лукойл ", по кое време е взето от него и по какъв начин това връщане на пристанището на страната ще работи с тази тилова база, без която прехвърлянето на нефт към нефтохимическия комбинат е невероятно. Най-важното е по какъв начин това ще се отрази на цената на горивата, уточни още президентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР