Предстои да се сбогуваме с 2020 г., време е да

...
Предстои да се сбогуваме с 2020 г., време е да
Коментари Харесай

Грижете се за себе си като бъдете щастливи - ето как да го постигнете през 2021 година

Предстои да се сбогуваме с 2020 година, време е да създадем равносметка и да прегърнем новата година със лист от цели и задания, в които здравето, благополучие то и благополучието са главните стълбове.

„ Нова година, нов живот “ – всякога, когато земята обикаля слънцето, календарът прибавя една година, което се равнява на 365 нови благоприятни условия да се грижите за себе си и да се опитате да бъдете щастливи.

Според „ Лабиринт груп “, най-новата идея в психотерапията, е значимо да живеем в сегашното, осведоми организация ЕФЕ.

– Обсебването от предишното или бъдещето, и двете са отвън надзор, е една от главните аргументи за безпокойствие и тъга. Насладата от това, което живеете тук и в този момент е от значително значение, с цел да се чувствате удовлетворени от живота си и затова да бъдете щастливи.

– Щастието е в теб. Много неправилно е да вярваш, че другите хора са виновни за твоето лично благополучие. Важно е да се научиш да бъдеш благополучен независимо, другите хора – семейство, другари, сътрудник, са допълнения към благополучие то, а не неговия генезис.

– Поставяне на цели. По този метод ще си по-наясно с достиженията си. Поставяй си реалистични цели и не се насищай, задачата е да видиш резултати, а не да колабираш. Всяка сложена и реализирана цел е една крачка по-близо до благополучие то.

– Физическа интензивност. В научно отношение физическата интензивност създава протеини и ендорфини, които те карат да се чувстваш благополучен и в случай че прибавим към това подобряването на визията, имаме помпа благополучие на една ръка разстояние. Можеш да започнеш от малко с няколко минути дневно и да увеличавате с течение на времето и съгласно потребностите.

– Сън. Сънят оказва помощ на тялото да се възвърне, оказва помощ да бъдеш по-продуктивен и положителен. Адекватната отмора понижава чувствителността към отрицателни страсти, което ще бъде от изгода за твоето психологично здраве и благополучие.

– Излез на открито. Разхождай се, усещай чистия въздух по кожата си и виждай светлината на деня, ще се почувстваш обновен и отпочинал. Само 20 минути дневно могат да донесат огромни усъвършенствания в настроението и да оказват помощ да се изправиш пред деня и седмицата напред с по-добро отношение.

– Доброволчество. Делата на добротата са възнаграждаващи. Без значение какъв брой дребна е помощта. Кара те да се чувстваш част от общността и усъвършенства персоналния имидж, като те кара да се чувстваш благополучен.

– Усмивка. Смехът освен наподобява благополучен, само че и предизвиква благополучие , намалявайки напрежението и увеличавайки ендорфините. Тялото не е в положение да прави разлика сред подправен или същински смях, тъй че може да започнеш като се насилваш по няколко минути дневно, до момента в който получиш същинска усмивка.

– Медитация. Медитацията е метод да изчистиш мозъка си и да успокоиш мислите си, тъй че оказва помощ да поддържаш ясна визия за задачите си. Няколко минути дневно могат да ти оказват помощ да спреш със подозренията и да поддържаш положително отношение.

– Благодарност. Благодарете от сърце. Осъзнаването на всичко, което би трябвало да бъде оценено, генерира прочувствени изгоди и покачва равнищата на персонално задоволство.

– Свържете се с това, което те прави благополучен. Рутината и възрастта от време на време са повода, заради която вярваш, че избрани действия не са направени за теб. Забрави всичко това и откри нещо, което те забавлява и прави благополучен.

– Намери нещо ново всеки ден. Да бъдеш по-наблюдателен и да забелязваш дребните елементи, които постоянно остават незабелязани, е добър метод да живееш в сегашното. Това, което е известно, носи все по-малко задоволство, в допълнение към обстоятелството, че сигурно ще откриеш нещо, което преди е изглеждало нищожно и което в този момент те прави благополучен.

– Прекъсване на връзката с проблемите. Правенето на нещо, които ти харесва и което изисква висока степен на централизация, е идеално, за забравяне на проблеми за избран интервал от време и по този метод даваш на мозъка по този начин нужната отмора.

– Приоритети. Трябва да балансираме дневния си ред. Без значение какъв брой си ангажиран, в даден миг от седмицата би трябвало да има място, тъкмо за теб.

– Изгради своята обществена мрежа. Не, не става въпрос за тези обществени мрежи. Говорим за среща с хора, среща с другари или семейство, които в действителност са там. Общуването има безкрайни преимущества и косвено не е същото.

– Опит. Трябва да изживееш прекарванията в сегашното. Ако обърнеш повече внимание на построяването на мемоари и по-малко на предмети и скептицизъм, ще постигнеш забележителни усъвършенствания в настроението си.

– Спри скептицизма. Трябва да можеш да видиш „ чашата на половина цялостна “ и да се опиташ да откриеш позитивната страна на всяка обстановка, била тя добра или неприятна. Имай поради, че в последна сметка всяко изживяно нещо е теоретичен урок..

– Предефинирай стойностите. Трябва да се измъкнеш от всичко, което предизвиква безпокойствие или стрес и което оправдаваш с обстоятелството, че е наложително. Сортирането на целите ще ти помогне да решиш дали си заслужава да продължаваш с това, което те прави трагичен.

– Избягвай сравненията. Сравняването с различен човек няма да способства за нищо позитивно. Всеки човек има своя и друга история, която няма нищо общо с твоята. Единствената история, която има значение за твоето благополучие е тази, която живееш.

– Прошка. Единственият метод да оставим предишното зад себе си е прошката. Тежестта на недоволството ти пречи да продължиш по пътя към благополучие то, тъй че първата ти задача е да размислиш върху това, което те е наранило, с цел да започнеш процеса на амнистия. Трудно е, само че свалянето на тежестта от раменете си заслужава. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР