Предстои да се изгради цялостния капацитет на службата, която ще

...
Предстои да се изгради цялостния капацитет на службата, която ще
Коментари Харесай

920 души ще работят в Националното ТОЛ управление

Предстои да се построи цялостния потенциал на службата, която ще поддържа ТОЛ системата по пътищата ни. Предстоят състезания за назначение на чиновници. Предвижда се наетите чиновници в структурата да са 920 души - 680 ще се занимават с контрола на пътища, а останалите 240 ще поддържат системата. Това сподели Радослав Николов, консултант на министъра на районното развиване и благоустройството в ефира на БТВ.

„ Системата е автоматизирана, само че това не анулира наличието на хора. Те ще поддържат цялата техника “, посочи той.

От думите му стана ясно още, че ще има и ТОЛ полиция. „ Тя ще се занимава с надзор на пътя, ще преследва и водачите, които са с неплатени тол такси, при нужда ще прави и надзор на място. Това ще е ориентирано най-вече към водачите на тежкотоварните коли “, съобщи Николов.

„ След 1 януари ще се закупуват винетки по електронен път. Предвиден е и гратисен интервал, за водачите, закупили годишни винетки, които няма да са изтекли до тази дата. Те ще могат да употребяват към момента годната си винетка и да се движат умерено по пътя. Цените на винтеките няма да се трансформират: годишна - 97 лева.; тримесечна - 54 лева.; месечна - 30 лева.; седмична - 15 лева Има опция, водачите, които не са платили, да могат да го създадат на място с карта “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР