Предстои да бъде обявена оценката от изслушването на Мария Габриел

...
Предстои да бъде обявена оценката от изслушването на Мария Габриел
Коментари Харесай

Петър Корумбашев: Изслушването на Мария Габриел „мина луксозно, по европейски“

Предстои да бъде оповестена оценката от чуването на Мария Габриел за български еврокомисар с сектор Дигитална стопанска система и цифрово общество.

Вчера тя показа концепцията си по ресора пред членовете на две комисии в Европейския парламент (ЕП). Изслушването продължи повече от три часа, като след първичното встъпление от 15 минути, имаше 25 въпроса, на които Габриел отговори на български, британски и френски език.

Днес координаторите на двете комисии ще дадат съответна оценка за представянето ѝ. Окончателното гласоподаване на кандидатурата ѝ ще бъде в пленарната зала на идващото съвещание на Екологичен потенциал през юли.

„ Изслушването мина първокласно, по европейски “, разяснява българският евродепутат Петър Корумбашев (БСП). Той уточни, че са били „ взети ограничения то да мине комфортно “, като изясни, че социалистите са имали опция да зададат единствено четири въпроса. „ Мерките бяха взети още на равнище правилник, да вземем за пример аз зададох два въпроса към нашия координатор, той реши, че единият е прекомерно политически “, сподели още той.

„ Не желая да кажа особено, че Габриел е била пожалена, само че имаше роля, че е била народен представител в Екологичен потенциал осем години “, сподели Корумбашев.

Евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ) пък уточни, че Габриел се е показала безапелационно, откакто за малко време е съумяла да се приготви за новия си портфейл. „ Очаквам оценката на координаторите да бъде доста позитивна “, сподели той и добави, че атмосферата в залата по време на чуването е била „ усмихната и това е прелестен сигнал за България “.

Според Корумбашев Габриел се е пробвала да приказва доста за взаимни отстъпки и не е изразила ясни позиции.

Ковачев уточни, че „ опозицията е пробва да приказва политически и да свързва напълно други тематики с госпожа Габриел, само че в този момент не е моментът за това “.

Вижте целия диалог във видеото:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР