Предстои да бъде обсъден разширеният списък от икономически сектори, които

...
Предстои да бъде обсъден разширеният списък от икономически сектори, които
Коментари Харесай

Деница Сачева: Мярката 60 на 40 ще обхване всички сектори, засегнати от кризата

Предстои да бъде разискван разширеният лист от стопански браншове, които ще обхване мярката 60 на 40, изясни министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.
Държавата пое ангажимент да обезпечи за избран интервал 60% от трудовите хонорари на тези служащи, които са застрашени от съкращения поради епидемията от COVID-19, с цел да се запазят работните им места.
„ Никой не може да предвижда какъв брой време ще продължи рецесията и по какъв метод ще се отрази на всички браншове на стопанската система, тъй като това, което е директно явно, са секторът на туризма, на превоза, на събитията, които се провеждат от разнообразни компании и компании, на обучителния бранш и така нататък Но несъмнено, защото стопанската система е взаимно обвързвана и всеки бранш е обвързван с различен, евентуално това, което ни следва, ще бъде най-малко до 6-8 месеца да виждаме разнообразни резултати на протичащото се сега “, изясни министър Сачева.
Според нея най-дългосрочните прогнози за отрицателното отражение на рецесията отиват до 18 месеца.
Сачева добави, че задачата на страната е бизнесът в идващите три месеца да бъде сигурен и да не е належащо да освобождава чиновниците си.
За финансово подкрепяне на обществените служащи и на работещите в Бюрата по труда ще се отделят към 10 милиона.
Социалният министър добави, че от началото на рецесията с ковид записаните безработни са към 6 500 души, а единствено за вчерашния ден те са били 1 208. В числата с безработицата се включвали и българите, завърнали се от чужбина, тъй като доста от тях са се прибрали у нас, защото били съкратени от работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР