Предстои да бъде изготвен интегриран план за инвестиции в комплекс

...
Предстои да бъде изготвен интегриран план за инвестиции в комплекс
Коментари Харесай

Министър Радев готви интегриран план за инвестиции в Марица-изток

Предстои да бъде направен интегриран проект за вложения в комплекс " Марица-изток ", който да регистрира всички прерогативи на региона- дипломиран личен състав, обичаи в индустриалното произвеждане, инфраструктура, стратегическо местонахождение и други.

Този приоритет на Министерството на енергетиката показаха от ведомството по време на среща, отдадена на бъдещето на енергийния комплекс " Марица-изток ", която се организира по самодейност на " Мини Марица-изток " ЕАД в Раднево.

Инвеститорите търсят инфраструктура, която да им разреши бързо да разпрострат производството си, и в този смисъл капацитетът на района следва да се употребява пълноценно, стана ясно на срещата.

Диалогът би трябвало да се води по този начин, че да имаме стабилно произвеждане в огромен мащаб и претовареност на хората, съобщи министърът на енергетиката Румен Радев.

Според изпълнителния шеф на " Мини Марица-изток " инж. Илза Чинкова един от главните проблеми в района е нуждата от по-добра връзка за идните събития, свързани с енергийната промяна и вероятностите пред комплекса.

Основният интерес на участниците бе фокусиран върху бъдещето на заетите в комплекса и гарантирането на достойните им приходи. В същото време вероятностите за поетапно понижаване на въгледобива провокират терзание.

Около 1.15 милиарда евро са предвидени от Фонда за обективен преход за трите въглищни района, само че тези средства са несъпоставими с нужните вложения за рекултивация и нов стопански образ.

По отношение на водените с Европейската комисия диалози за предоговаряне на уговорките на страната, залегнали в ПВУ, заместник-министър Ненов заяви, че тези разисквания са свързани с повишение на упоритостта, обвързвана с нискоемисионни мощности, които да бъдат въведени в употреба в обозримо бъдеще.

В срещата участваха министърът на енергетиката Румен Радев, заместник-министър Красимир Ненов, заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева, регионалният шеф на Стара Загора Ива Радева, синдикалисти, представители на неправителствени организации, на научната общественост, компании от района и други заинтригувани лица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР