Предстои да бъдат положени сериозни усилия да се преборим с

...
Предстои да бъдат положени сериозни усилия да се преборим с
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Автобусите ще бъдат задължени да имат видеорегистратори

Предстои да бъдат положени съществени старания да се преборим с случаите по пътищата. Предвижда се преди всичко транспортните средства, бусове или рейсове, които правят публичен транспорт, да бъдат задължени да се снабдят с видеорегистратори, като видеокамерата ще обгръща целия външен периметър. Това сподели в предаването „ Лице в лице” министърът на превоза и известията Ивайло Московски.

На второ място, по думите му, по-старите транспортни средства, които нямат фабрично съоръжение на колани, ще бъдат задължени да се оборудват.

И на трето място – планува се да бъдат лимитирани по евростандарт годините на транспортните средства, които правят транспорт, като се двоумят сред Евро 3 и Евро 4, сподели Московски. По думите му евростандартът задължава това транспортно средство да има най-малко средства за сигурност.

Всички системи за сигурност, които има едно транспортно средство, не биха могли да бъдат задоволителни, в случай че индивидът, който го ръководи, няма в личните си мисли и държание възприятието, че носи отговорност за всички участници в придвижването.

Участъкът край Атия е много рисков, добави министърът. Той посочи, че преди 5 години е претърпял злополука точно в този сектор и е осведомен добре с него.

„ Бяхме ударени челно и водачът, който управляваше колата е с два счупени крайници, при мен ръката ми е счупена, беше сериозен удар, бяхме обезопасени, колите се движеха с 80 – 90 км в час.

Причината беше изпреварване на завой без добра видимост, разясни Московски.

Към момента основанието за удара с микробуса край Микре е, че микробусът е тръгнал да изпреварва колона на неразрешено място, и е направил прави преден удар.

При случая девет души починаха, а други 18 бяха ранени при преден удар сред пътнически микробус и товарен автомобил на пътя София – Варна.

Мерките не биха могли да оказват помощ, в случай че манталитетът на водачите е подобен, сподели министърът.

Той прикани всички водачи да съблюдават разпоредбите и да носят отговорност, че има и други хора на пътя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР