Предстои да бъдат описани щетите в най-засегнатите от прииждането на

...
Предстои да бъдат описани щетите в най-засегнатите от прииждането на
Коментари Харесай

Описват щетите в наводнените карловски села

Предстои да бъдат разказани вредите в най-засегнатите от прииждането на река Стряма карловски села Богдан и Каравелово. Две комисии към този момент обхождат домовете на потърпевшите и разказват нанесените от наводнението провали, съобщи БНР. Агенцията за обществено подкрепяне ще отпусне първична помощ от половин минимална работна заплата на засегнатите. Втората комисия ще направи цялостно изложение на разрушената инфраструктура и на къщите, които би трябвало да бъдат възобновени.

Ще бъде докарана още тежка техника, нужна за изцяло почистване и премахване на вредите. Възстановен е мостът сред селата Богдан и Московец, а също и дребният мост на Каравелово.

Все още в община Карлово има селища без вода. Институциите твърдят, че ще до вторник ще има вода.

В Сопот поданици на града са мощно обезпокоени от риска от болести, защото три денонощия са без вода. Работещите във ВМЗ Сопот не са наясно по какъв начин ще работят. Подбалканският град също беше наводнен от изобилните превалявания предходната седмица.

В наводнения Добрич през днешния ден ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове и Дома за остарели хора - за питейни потребности, готвене, миене. След поройния дъжд на 2 против 3 септември в някои квартали на регионалния град от чешмите тече мътна вода. На 7 септември ще станат ясни резултатите от лабораторните проби.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР