Предстои битка за преразпределяне на вината, активите са за скритите

...
Предстои битка за преразпределяне на вината, активите са за скритите
Коментари Харесай

Харалан Александров: Няма активи от това управление, а само пасиви

Предстои борба за преразпределяне на виновността, активите са за скритите участници
„ Няма активи от това ръководство, а единствено пасиви. Активите евентуално останаха за скритите участници, които занапред ще разбираме кои са, кои са капитализирали от това зловредно ръководство. Предстои борба за преразпределяне на виновността, не за преразпределяне на активите. Съвсем несъмнено е, че следва всеки от участниците да упрекна останалите ”. Това сподели пред БНР общественият антрополог доцент Харалан Александров.

„ Двата популистки плана - Политическа партия и Има Такъв Народ - пристигнаха на политическата сцена като изобличители, заклеймители, обвинители. Атакуваха брутално и вулгарно техните политически съперници. Провалиха се безславно в опита да се саморазправят с тях. След това обърнаха омразата и злобата един към различен и влязоха в режим на тежка саморазрушителност ”, разяснява още той.

Според Александров останалите три партии от четворната коалиция - Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия - могат да образуват някакъв общ „ отечествен фронт ”, който да се бори против международната корупция, въздействието на Путин и галактическата несгода ”.

„ Единственото, което може да ги сплоти, е да конституират общ зложелател. Със сигурност това ще е опозицията, президентът и всеки, който не е склонен с тях и си разреши да има сериозно мнение.... Това е просвета от еретически вид, която съществува през непрекъснато производство на външен зложелател и неговото изтъкване и заклеймяване. Самопроваляща се просвета ”, счита антропологът. 

Според него съвесем естествена е прегръдката сред Демократична България и Политическа партия – „ алтернативата е канибалистка, те се бият за общ електорат. Що се отнася до Българска социалистическа партия (като трети сътрудник - б.р.), там има връщане към корените на Политическа партия и Демократична България - родови и идеологически, ценностни.... Много евентуално е да има реванш на всички прокудени от Българска социалистическа партия и да се стигне до напълно друга настройка в водачеството на партията ”.   

Харалан Александров изрече мнение, че опозицията е в добра кондиция като организационно здраве и политическа позиция и предвижда опозиционните сега обединения да се показват добре на предварителните избори, което да промени политическата обстановка, само че няма да има доминация на ГЕРБ: „ Борисов си върна лидерската позиция. Започна да се държи като угрижен патриарх, подготвен да работи за стабилизация на политическия живот и на страната ”, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР