Предстои актуализация на всички пенсии и тя като мащаб е

...
Предстои актуализация на всички пенсии и тя като мащаб е
Коментари Харесай

Депутат: Предстои безпрецедентна актуализация на всички пенсии

Предстои актуализация на всички пенсии и тя като мащаб е невиждана. Такава актуализация за последно имаше, когато Българска социалистическа партия управляваше “, безапелационен бе депутатът от левицата и акцентира, че сега пенсиите ще бъдат увеличени с 20%, като единствено за последната година общия им растеж е с близо 56%.

Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на Българска национална телевизия. Според него уязвимите групи хора са тези с закрепени приходи, каквито са и българските пенсионери. „ Да дадем формулировка за уязвимите групи. Това са хората с закрепени приходи. Това са българските пенсионери, уточни Божанков.

Той сподели, че социалистите плануват повдигане от 4500 на 6000 лв. необлагаема данъчна основа за фамилиите, като по този метод те ще разполагат с повече средства за вдишване на настоящи разноски.

„ Много е значима и данъчната политика за понижаване на ставки на Данък добавена стойност – за отоплението, за хляба. Ние сме наясно, че може да има хора, които да опитат да спекулират в тази обстановка. Затова и вицепремиерът Нинова събра  контролните органи в Министерството на стопанската система и промишлеността и разпореди непоколебим надзор и засилени ограничения.

Ниските пенсии скачат с 26%, високите – с 16 на 100

Трябва да подсигуряваме, че пазарът няма да се изкриви от нелоялни търговски практики и няма всички тези запаси да отидат за свръхпечалба на някого “, разяснява Божанков по отношение на предложенията на левицата и добави, че това не анулира войната, рецесиите, както и обстоятелството, че цените на суровините порастват непрестанно.
 istock istock
„ Безспорно, че като размер средства сумата от 2 милиарда лева е внушителна. Важното тук е, че това не е за сметка на насъбран външен дълг, а той даже понижава. От друга страна е значима философията на този пакет – да не позволим следващата рецесия да бъде платена от работещите хора, тъй като това беше модела на ГЕРБ, добави той.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР