Представяте ли си мига, в който трябва да се изправите

Представяте ли си мига, в който трябва да се изправите ...

Случаят с Ериксен и как един нидерландски боец преживя собствения си ужас отново

Представяте ли си мига, в който трябва да се изправите срещу най-големия си кошмар, да изживеете собствената си болка отново, защото тя е застигнала ваш близък, и в същия момент да се наложи да демонстрирате нерви от стомана и да изпълните професионалния си дълг така, сякаш нищо не се е случило? На това станахме свидетели в ден №3 от Евро 2020. 
На един момент от  не се обърна особено внимание. При 2:0 в полза на "лалетата" от терена без видима причина беше изваден защитникът Дейли Блинд, който е стожер в отбраната на Франк де Бур. Изненадващо за някои или не, играчът на Аякс напусна терена в сълзи под аплодисментите на феновете на "Йохан Кройф Арена". 

"Обмислях изобщо да не играя тази вече (бел.ред. - в мача срещу Украйна). Трябваше да направя много голяма крачка в психологически аспект, за да играя", призна Дейли Блинд веднага след откриващия мач на своя тим на . 

Трагедията Ериксен: Падение на BBC, триумф на човещината и проклятие за Евро 2020 Трагедията Ериксен: Падение на BBC, триумф на човещината и проклятие за Евро 2020
Целият футболен свят бе стъписан и изплашен от случилото се с Кристиан Ериксен по време на мача между Дания и Финландия на Европейското...
Причината за това?  получи по време на мача Дания - Финландия. Мач, по време на който милиони притаиха дъх и се молеха плеймейкърът да оцелее, след като изглеждаше безжизнен от момента, в който падна на тревата. 

"Това, което се случи, имаше огромен ефект върху мен. И не само защото с Кристиан сме много близки приятели (бел.ред. - играли са заедно в Аякс още преди 10 години), а и заради това, което се случи с мен", сподели нидерландецът, който се състезава със специално устройство, което следи ритъма на сърцето му във всеки един момент. 
Едва ли са много хората, които помнят, но в края на 2019 година, в мач от Шампионска лига (срещу Валенсия), Блинд се почувства замаян по време на срещата и беше заменен. След сериозни тестове се оказва, че начинът, по който се е почувствал, е бил вследствие на възпаление на мускул на сърцето. Какво последва тогава за футболиста -

Източник: actualno.com