Представяте ли си директор на музикален институт, спуснат отгоре“ без

...
Представяте ли си директор на музикален институт, спуснат отгоре“ без
Коментари Харесай

Левон Манукян: НеТактично е концерт-спектакъл, в който с хумор и прекрасна музика се казват горчиви истини за нашата действителност

Представяте ли си шеф на музикален институт, спуснат „ от горната страна “ без никаква подготовка? Без визия от симфонична музика и взаимоотношенията в един оркестър, за него думата “такт ” е неразбираема и в музикален, и в честен аспект.

Това ще видят на Врачанска сцена меломаните, защото спектакълът се играе довечера.

В него се споделя за новдиректор на оркестър, съгласно който това е специалност до живот, стартира да се разпорежда от първия момент и с присъщата си надменност и незнание за един ден “сътворява ” чудеса от безумия. Негова подгласничка е послушната му секретарка, а против него са целият оркестър, отпред със синдикалиста и диригента.

Оформя се един извънредно занимателен концерт-спектакъл, посредством който се споделят доста горчиви истини за актуалната ни действителност.

Оригиналният сюжет сервира свръхзабавни словесни каламбури и разговори, които по необикновен метод се съчетават с класическата музика, в осъществяване на Симфониета-Враца, чиито задания са освен музикантски, само че и актьорски.


Освен блестящото наличие на любимеца на публиката Герасим Георгиев-Геро, участници в този концерт-спектакъл са сопраното Росица Метаниева и младите, само че към този момент добре познати артисти Соня Ковчезлиева и Илиан Божков. Автор на концепцията и сюжета е Юлия Манукян, а целият театър минава под диригентската палка на Левон Манукян.

За сюжета, музиката и креативното предизвикателство споделя диригентът Левон Манукян:

Чуйте в прикачения звуков файл
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР