Представянето от Huawei на смартфоните от серията Mate 60, което

...
Представянето от Huawei на смартфоните от серията Mate 60, което
Коментари Харесай

И акциите на Qualcomm паднаха заради китайската забрана на iPhone за държавните служители

Представянето от Huawei на смарт телефоните от серията Mate 60, което сподели способността на Китай да заобикаля глобите на Съединени американски щати, и въвеждането от страна на китайските управляващи на възбрана за потреблението на iPhone на Apple от публични лица и държавните чиновници докара до спад на цената на акциите на Qualcomm със 7,2% до 106,40 $ за една акция. Това е най-големият спад от един месец насам.

Bloomberg прецизира, че основаната в Съединени американски щати компания Qualcomm Inc. остава най-големият производител и снабдител на чипове за смарт телефони в света. В случая с продуктите на Apple тя доставя на iPhone нужните модеми, тъй че загубата даже на част от китайския пазар за продуктите на компанията от Купертино може да докара до огромни загуби за Qualcomm.

От друга страна, този американски производител напълно законно доставя чипове за смарт телефони на китайската компания Huawei Technologies, защото износът на съставни елементи, свързани с 4G мрежи, към момента не е стеснен от американските разпореждания за надзор на износа. А фактът, че Huawei е почнала произвеждане на свои лични чипове, може да повлияе на доставките на Qualcomm. Но това, което е още по-страшно за американския производител, е, че някои американски парламентаристи неотдавна приканиха за цялостно преустановяване на износа на американски технологии за Huawei. Като цяло КНР, дружно с Хонконг, обезпечава към две трети от приходите на тази  компания, а нарасналите опасности в този географски регион предстоящо разтревожиха вложителите на Qualcomm.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР