Представянето на новото българско кино в програмата на 22-рия София

...
Представянето на новото българско кино в програмата на 22-рия София
Коментари Харесай

Новият бг документален филм `Мечтата на Николай` с премиера днес

Представянето на новото българско кино в програмата на 22-рия София филм фест продължава до самия завършек на месец март.

Всички фенове на документалните провокации не би трябвало да пропущат специфичната среща със сценариста и режисьора Мария Карагьозова, която идва в България, с цел да показа творбата си „ Мечтата на Николай “ на 22 март в Дома на киното. Продуцент на кино лентата е Камен Калев, а началният час на прожекцията е 18,30.

„ Мечтата на Николай “ e филм, отдаден на един капитан на туристическо корабче, само че и роман за един самоуверен български мореплавател. Той си спомня една фантазия, която съумява да осъществя през 1985 година - да обиколи света самичък. Преминавайки през „ Желязната завеса “, българският мореплавател Николай Джамбазов показва пътя към свободата на едно цяло потомство млади българи. На борда на своята яхта „ Тангра “, напълно направена на ръка, Николай Джамбазов съумява да премине по „ невъзможния път “ и да сбъдне едно съкровено предпочитание - да обиколи света самичък през нос Хорн. Кой в действителност е смелият български мореплавател, прекосил Океана по „ неосъществим маршрут “, единствено с едно прекъсване и на собственоръчно издигната яхта?!

Николай Джамбазов е роден е на 2 март 1943 година в София, в семейство на учителка и морски офицер от комерсиалния флот. Като младеж Николай се занимава интензивно с плуване, мотоциклети и ветроходство. Учи във вечерна гимназия и работи, а през свободното си време образова средношколци на морски многобой и ветроходство. Отбива военната си работа като радиотелеграфист и получава първото си удостоверение за ръководство на транспортен съд. По късно приключва образованието си за професионален капитан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР