Представянето на доказателства пред медиите създава впечатление за негативно обществено

...
Представянето на доказателства пред медиите създава впечатление за негативно обществено
Коментари Харесай

Адвокатът на Иван Тодоров призова да не се приема всичко, което казва прокуратурата

Представянето на доказателства пред медиите основава усещане за отрицателно публично мнение, което да влияе на съда. Това е безусловно неприемливо. Това съобщи в ефира на " Тази заран " по bTV Ина Лулчева, юрист на притежателя на TAD Group Иван Тодоров.
По делото няма данни Кристиян Бойков да е склоняван от който и да било. Както от делото, по този начин и съдът от първата инстанция, одобри, че той не е склоняван от никого, стана ясно от думите на юриста. Аз считам, че през вчерашния ден се е получило разпространяването на персонални данни - в това число на магистрати. Когато обсъждате публицистите реплики, бихте могли да вършиме всевъзможни догатки. Когато прокуратурата ги разисква - би трябвало да разполага с доказателства, уточни още юрист Лучева.
Тя прикани да не се приема всичко, което споделя прокуратурата, по това дело. Адвокатът означи, че Иван Тодоров е извънредно обезпокоен от тези обвинявания. Тя акцентира, че клиентът ѝ е дал всички данни още от първия ден на следствието.
Според ръководителя на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев не е редно да се огласяват по висящо следствие доказателства по този обществен метод. Имали сме прецеденти в предишното, които не са довели до нищо, уточни Калпакчиев във връзка вчерашната акция с публикувани доказателства от държавното обвиняване по отношение на хакерската офанзива. Това единствено по себе си е пропагандна акция. Това може да докара до неуспех на самото наказателно произвеждане, безапелационен е Калпакчиев.
Според него това държание на прокуратура води до уронване на престижа на самата институция и това, че жителите не я въприемат насериозно - това е извънредно рисково. Освен това са публикувани и персонални данни. Разпространяването на персонални данни не е почтена активност. Разследването, което протича досега, по-скоро цели пропагандни, конюнктурни резултати, които да бъдат употребявани с краткосрочна цел, сподели Калпакчиев.

Калин Калпакчиев сподели, че тази процедура (по избора на нов обвинител номер едно - бел. ред.) разкрива белезите на всички процедури, които са се провеждали досега. Тя трябваше да стартира по напълно друг метод - със сериозен разбор на работата на прокуратурата. Анализ, който да докара до една картина, за положението и пълномощията на обвиняването. Оттам да си създадем извод какъв основен прокурор е нужен, уточни още ръководителят на Съюза на съдиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР