Представянето на БМВ 3.0 CSL е последният елемент от кампанията

...
Представянето на БМВ 3.0 CSL е последният елемент от кампанията
Коментари Харесай

БМВ възроди легендата 3.0 CSL

Представянето на БМВ 3.0 CSL е последният детайл от акцията на баварската марка за отбелязване на 50-ата годишнина на М-подразделението. Моделът е основан в памет на легендата 3.0 CSL от 1972 година и е впечатляваща еволюция на концепцията от 2015, а индустриалната серия на актуалната интерпретация на хомологационния модел отпреди 50 години е лимитирана на 50 коли.

Автомобилът се задвижва от най-мощния 6-цилиндров мотор, дело на БМВ M - усъвършенствана версия на S58 от М4 - 3-литровият редови мотор е с мощ 560 конски сили и работи с 6-степенна механична трансмисия. В съпоставяне с М4 CSL нарастването на мощността е 10 конски сили и с 50 повече от М4 Competition, като моторът задвижва задния мост. Що се отнася до въртящия миг обаче, ситуацията е по-различно - 3.0 CSL разполага със 100 Nm по-малко спрямо М4 Competition, като повода е в това, че тук се употребява механична трансмисия, която другояче ще е застрашена при цялостно натоварване.

На борда на съществено преобразения М4 участва упования пакет М-системи - електронно следен заден диференциал, серво на кормилото M Servotronic и “умни ” електронни системи с 10 степени на влияние, отговарящи за сцеплението и стабилността. Адоптивното окачване на 3.0 CSL е насочено най-вече към потребление на писта и амортисьорите са с електронен надзор.

Спирачките са карбон-керамични, дисковете начело са с диаметър 400 мм, а откъм гърба - 380 мм. Джанките са с неповторим за модела дизайн, а размерът на колела е 20 и 21 инча, като за първи път в историята на марката колелата са с централна гайка - същото решение ще откриете и при Порше 911 GT3.

Заради скромната индустриална серия новото 3.0 CSL получава названието “най-ексклузивния специфичен модел ” в историята на БМВ М, а в дизайна му участват обособени детайли, които са директни заемки от оригинала Е9.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР