Представянето на Астън Мартин в хода на предсезонните тестове се

...
Представянето на Астън Мартин в хода на предсезонните тестове се
Коментари Харесай

Алонсо: Бяхме по-бързи от Ферари на тестовете

Представянето на Астън Мартин в хода на предсезонните проби се оказа приятната изненада, като Фернандо Алонсо записа второ време в първия ден, единствено на 0,3 секунди зад Макс Верстапен и по-късно испанецът се класира трети във втория ден.

Първият кръг от сезона в Бахрейн ще покаже действителното систематизиране на силите, само че експертите чакат крачка напред от Астън Мартин, което ще даде опция на Алонсо да се бори за по-предни позиции. И испанецът изясни, че това показване не е било подчинено на търсенето на сензации за медиите, просто темпото на AMR23 в действителност е доста положително.

При дългите серии от обиколки новият автомобил на Астън Мартин показва, че може да върви с темпото на Ферари и Алонсо подчертава на това.
 Алонсо: Липсата на Строл е сериозен проблем Алонсо: Липсата на Строл е сериозен проблем
“В последния ден от тестванията направихме симулация на съревнование - описа Алонсо. - Записахме 57 обиколки, колкото ще е спортната отдалеченост в Гран При на Бахрейн. Заредихме гориво за тези 57 обиколки, карахме със спортните настройки, даже направихме и боксове за промяна на гуми. По същото време във Ферари изпълняваха същата стратегия, отново с гориво за надпреварата, също със прекъсвания в бокса и ние бяхме малко по-бързи. ”
 Темпото на Ферари от Бахрейн откри пояснение Темпото на Ферари от Бахрейн откри пояснение
През предходната година разполагаше с втория по скорост автомобил в борбата за международната купа против Макс Верстапен и Ред Бул, а на някои трасета Скудерията даже имаше най-бързата кола. Така че оптимизмът на Алонсо е понятен.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР