Представяне на механизиран дърводобив, чрез съвременни методи със система Харвестър/Форвардер,

...
Представяне на механизиран дърводобив, чрез съвременни методи със система Харвестър/Форвардер,
Коментари Харесай

Представиха иновативен метод за екосъобразен дърводобив на територията на ЮИДП

Представяне на механизиран дърводобив, посредством модерни способи със система Харвестър/Форвардер, които водят до стабилно и екосъобразно стопанисване на горите, се организира на територията на „ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците – гр. Сливен. Събитието бе по самодейност на един от водещите производители на материали на дървесна основа „ Кроношпан България “ ЕООД, а домакини бяха „ Държавно горско стопанство “ – Сливен.

Официални посетители на представянето бяха заместник-министърът в Министерство на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов, шефът на Изпълнителната организация по горите инж. Стоян Тошев, представители на държавните предприятия, горски стопанства, национално показани браншови организации, Лесотехнически университет, водещи дърводобивни компании и представители на производители на механизирана техника за рандеман на дървесен материал.



След наблюдения и диспути върху демонстрираните технологии и обособените процеси със система за машинен дърводобив Харвестър/Форвардер, уредниците обявиха, че една от главните позитивни страни в използването им е щадящото отношение по отношение на околната среда. При рандеман с харвестър, с добре подготвен оператор, евентуалните повреди по оставащия дървостой са изключение. Натискът върху почвената повърхнина също е най-малък. Наличният подраст се опазва релативно изцяло, без да се позволява отсичане на дървета върху него, или прекосяване на машините. Също по този начин, харвестърът и форвардерът не основават предпоставки за ерозионни процеси.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР