Представяме ви основна информация за разпространението на коронавируса и отговорите

...
Представяме ви основна информация за разпространението на коронавируса и отговорите
Коментари Харесай

Актуално: ето колко дълго болните от коронавирус пренасят заразата

Представяме ви съществена информация за разпространяването на ковид и отговорите на най-често задаваните въпроси от (официален източник на информация по отношение на ограниченията за битка с разпространяването на COVID-19 в България, в това число здравните, икономическите и обществените последствия от епидемията).



Най-честите признаци са температура над 38°С, кашлица, главоболие, болки в крайниците, отмалялост и дращене в гърлото. Понякога се следи и краткотрайна загуба на подушване и усет. Някои хора могат да развият пневмония със зной и даже дефицит на въздух. В тези случаи наложително би трябвало да потърсите здравна помощ. Актуализираната информация е оповестена на.

Инфекцията с COVID-19 може да протече и безсимптомно. В резултат на това хора, които се усещат здрави, заразяват други неумишлено. По тази причина е значимо да съблюдаваме общите противоепидемични ограничения за физическа отдалеченост, хигиена, носене на защитна маска и постоянно проветряване на пространствата.
 Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19
Какво да направя, в случай че нямам признаци, само че допускам, че съм инфектиран?

Ако сте имали контакт с лице, при което посредством лабораторно проучване е потвърдена коронавирусната зараза, налага се също да се тествате. До излизане на резултата останете у дома и намалете персоналните си контакти. За да предпазите вашите близки от вероятно заразяване, спазвайте хигиеничните правила (напр. кашлянето и кихането да става в сгъвката на ръката), носете маска.

Какво да направя, в случай че имам леки признаци?

Обикновеното дращене в гърлото или кашлицата не са безусловно симптом за зараза с ковид. Въпреки това, даже и да имате леки признаци, налага се да се изследвате за COVID-19. Свържете се с вашия общопрактикуващ доктор, който ще ви насочи за проучване, или посетете най-близката COVID-зона.

Симптомите могат да се появят в границите на 14 дни, откакто сте били в контакт с човек, болен от COVID-19. Протичането на болестта с COVID-19 обаче е строго самостоятелно - може да продължи повече от 14 дни, изключително при тежките случаи. Проучванията демонстрират, че при леките случаи междинната дълготрайност на болестта е две седмици, а при тежките етапа на болестта може да продължи два пъти по-дълго. След остро заболяване някои пациенти развиват признаци като хронична отмалялост и изнемощялост, в това число зной, неврологични и други нарушавания. Става дума за т.нар "дълъг Коронавирус ".
 7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете  7 признака, че сте преболедували ковид без да разберете
Колко дълго човек е инфектиран за другите?

Възможно е да болестите други хора даже самите вие да нямате признаци, само че към този момент да сте инфектирани. Продължителността на интервала от заразяването до появяването на лична заразителност (инфекциозност) е друга при другите хора. Това значи, че е допустимо да се заразят други хора единствено един ден след личното заразяване, или даже в същия ден. Важно е да знаем, че и след появяването на признаците човек остава инфектиран в продължение на дни.

Най-сигурният метод да се предпазим от тежко протичане на коронавирусната зараза е имунизацията. В света към този момент са сложени близо 7 милиарда дози. Само в Европа поставените дози са над 830 милиона. Ваксината против COVID-19 е потвърдила своята успеваемост и сигурност.
 Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР