Представяме ви, няколко странни инциденти от историята, които са твърде

...
Представяме ви, няколко странни инциденти от историята, които са твърде
Коментари Харесай

5 откачени неща от историята, които не се учат в училище

Представяме ви, няколко странни произшествия от историята, които са прекомерно откачени даже за холивудски филм.

  1. Пилот от ВСВ взривява танкове с шест базуки, вързани за самолета му

Чарлз Карпентър навлиза във Втората международна война като наблюдаващ водач. Без радио съоръжение на борда, работата му е да оглежда немските артилерийски позиции и да рапортува. По-трудно е, в сравнение с звучи. Но след няколко просто соло задачи, на Карпентър му хрумва концепция. Вместо всякога да умира от досада, разкарвайки се напред-назад, за какво да не вземе нещата в свои ръце и да победи нацистите самичък? Но по какъв начин да го направи единствено с един лек разследващ аероплан, шест базуки, въже и най-големите топки във военновъздушните сили?

Познахте: Карпентър завързва базуките под крилата на самолета си, след което прави система, с чиято помощ да стреля от кокпита, като дърпа въженца, закачени за тях. Смелчагата няма позволение да стреля по време на наблюденията си, тъй че работи без да пита. Прелита над Германия и стартира да взривява танкове наляво и надясно като наследника на Макгайвър, Рамбо и Червения барон.

Но лудият водач не води война единствено във въздуха. Един ден, до момента в който поправя самолета си, германците атакуват, по тази причина Карпентър яхва един танк Шърман и стартира да сипе патрони с картечницата. Малко поувлякъл се, той потегля да гони германците и инцидентно стреля по съюзнически танк. Едва не го осъждат и екзекутират за това, само че го избавя самият военачалник Патън.

До края на войната Карпентър и шантавият му аероплан имат доказани шест унищожени немски танка, което е задоволително, с цел да го квалифицира като танков „ ас “. За смелостта си получава всеки орден, за който можете да се сетите.

  1. Кралският секс е бил зрелищен спорт

В остарели дни, да имаш няколко деца е било най-важното нещо, което се е очаквало от една кралица. Освен това не е нещо, което кралските особи са оставяли на случайността. Когато крале и кралици са правели секс, те рядко са го правили усамотени. На първата брачна нощ са участвали няколко фенове, които да се уверят, че всичко протича по проект. 9-месечен проект, с цел да бъдем по-точни, защото те следили и раждането. Когато Мария Антоанета забременяла, тя нямала никакво персонално пространство за девет месеца. А по време на раждането, в стаята й се натъпкали толкоз доста зяпачи, че тя припаднала от жегата.

Онези, които не можели да участват на кралския секс, чували за него. Креватните умения на кралете и кралиците са били тематика на деликатно проучване и в детайли записване. Да се върнем към Мария Антоанета и фригидният й брак с Луи XVI. Сексуалните им проблеми са обсъждани постоянно на срещите в кралския двор, в публична преписка и даже на дипломатически договаряния. Император Йосиф II написа в елементи какъв брой неуместно ужасяващ е бил Луи в леглото – явно единствено „ изваждал члена си, стоял две минути без да мърда в леглото, прекъсвал без да свършва и по-късно пожелава на брачната половинка си лека нощ “.

Менструацията на кралските дами също била следена от десетки хора. Катерина Медичи имала цяла мрежа от хора, които да наблюдават цикъла на щерка й.

  1. Хората са чистили всичко с урина

Макар да можете що годе да почистите всичко с малко вода и много триене, най-лесният метод при упорити петна е амоняк. Преди появяването на белината обаче, единствената налична течност с положително количество амоняк в нея е била урината. Това значи, че чистенето с урина е било честа процедура.

Добър образец за това е Древен Рим, където на всички места са търкали с урина. Жълтата течност е била толкоз скъпа, че притежателите на перални са първите, които откриват публични тоалетни и пълнят улиците с кофи, в които минаващите да се облекчават. Практиката продължава даже след изобретяването на сапуна, защото доста европейци предпочитали естествената резултатност на пикочната вода.

Но смърдящите на урина облекла не са били най-лошото. Преди пастата за зъби, 9 от 10 римляни се жабурели с урина, с цел да мият зъбите си. И не са били луди, защото амонякът е както безплоден, по този начин и избелващ сътрудник.

  1. Шести екип мери натрупа на Бин Ладен като ляга до него

След като военноморските тюлени нахлуват в базата на Бин Ладен и го убиват, те вземат решение да потвърдят самоличността му – с цел да се уверят, че не са умъртвили неговия двойник. Но тъй като не е практично да разнасят лаборатория за ДНК проучвания със себе си на стелт задача, първото най-лесно, което могат да създадат е да ревизират отличителните му белези, измежду които височината му от 198см. Има единствено един проблем: постоянно квалифицираните тюлени не са си взели ролетка.

Но като едни от най-големите експерти, бойците бързо импровизират. Един от тях се оказва висок към 182см, по тази причина го избират да легне до Бин Ладен на пода. След това експертно заключават, че трупът е „ няколко сантиметра по-висок “ и вземат решение, че нямат потребност от повече доказателства. След задачата, президентът Обама споделя: „ Дадохме $60 милиона за хеликоптер за интервенцията. Не можахме ли да си позволим да купим ролетка? “.

  1. Моряците през ВСВ ядели сладолед на пакост

След като идва Сухият режим в Съединени американски щати, американските алкохолни производители се оказват в търсене на нова работа. Те към този момент разполагали с доста бутилки и хладилни камиони, тъй че най-лесната врътка се оказва да преминат към безалкохолни и сладолед. Народът, лишен от пиячка, с която да запълва дупките в душата си, търси разтуха в сладките десерти, които заливат пазара.

След края на Сухия режим, сладоледът остава известен. Дори когато избухва Втората международна война и светът страда от сериозен дефицит на захар, американците употребяват милиони литри сладолед всеки ден. Оказва се, че са подготвени да изгубят борбата с диабета, преди да завоюват тази с Хитлер.

Войниците не са изключение. Дажбите сладолед през войната са по-ценни от цигарите и чистите чорапи. Само погледнете Битката в Коралово море през 1942г. При конфликт с японските сили, корабът Лексингтън е тежко ударен и в последна сметка потънал. Но преди екипажът да слезе от борда, моряците се заемат с една доста значима задача: Изяждат всичкия сладолед. Мъжете нахлуват във фризера на кораба и изгребват сладоледа с каските си, като ги облизват до искра, преди да се изтеглят в последния миг.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР