Представяме ви интервю с за Plovdiv24.bg. Toй е водач на

...
Представяме ви интервю с за Plovdiv24.bg. Toй е водач на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Чувствам отговорност към Пловдив. Предното правителство бе най-социалното от началото на прехода

Представяме ви изявление с за Plovdiv24.bg . Toй е лидер на листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България “ за 16 МИР Пловдив-град

е лидер на листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България “ за 16 МИР Пловдив - град за повторно. Роден е на 12 юни 1975 година в София, приключил е " Международни връзки “ и " Макроикономика “. Заместник-председател на Националния съвет на Българска социалистическа партия, член на Президиума на ПЕС. Народен представител и заместник-председател на Народното събрание в няколко български Народното събрание.  Член на Европейския парламент 2007-2013 година, министър на външните работи 2013- 2014 година

" Разликата сред изборите в този момент и предходния път е в два аспекта – едната е, че в този момент се явяваме като партия, която е взела участие в ръководството, а втората – че в Българска социалистическа партия – Пловдив се направиха промени и има ново управление. В месеците на 47 Народно събрание работихме доста близо с представителя на Българска социалистическа партия от Пловдив и, както дадох обещание, бях 12-ия депутат на Пловдив, без значение, че влязох в Народното събрание от различен изборен регион. През цялото време усещах отговорността към хората, които поддържаха нашата листа, усещах се зает с Пловдив и по всеки един от въпросите, които бяха значими за Пловдив. Работих доста близко с, който още веднъж е втори в листата. Продължаваме екипната работа в акцията “. Това сподели в изявлението за Plovdiv24.bg лидерът на листата на социалистите.

Признава, че миналите месеци са били сложни, тъй като когато си в ръководството на страната носиш отговорност и би трябвало да покажеш резултати. " В тази акция влизаме със самочувствие, тъй като доста от уговорките, които поехме пред гласоподавателите, изпълнихме – някои напълно, други отчасти. Идват хора, които споделят " Браво, вие бяхте сякаш единствените, които си държаха на думата и каквото обещахте – борихте се за него “ – уточни той.

Смята, че представителите на Българска социалистическа партия в кабинета успяваха най-добре да възнамеряват активността си, да обяснят на хората и да реализират резултати.

" Ние се гордеем с постигнатото в обществената сфера. Това беше може би най-социалното държавно управление от началото на прехода. Безпрецедентен размер на средствата за обществени действия бяха планувани и осъществени. Някои от нещата дълго време бяха детайли от нашата предизборна платформа, само че не успявахме да осъществяваме, тъй като бяхме в съпротива и в този момент в ръководството успяхме да наложим тези обществени цели. Виждам, че нашите сътрудници, в плакатите на предизборната си акция употребяват точно тези неща, които ние наложихме в политиката на държавното управление в съдружното съглашение. Например – безплатните детски градини, което беше дългогодишна упоритост на Българска социалистическа партия, което реализирахме в този момент в това ръководство “ – сподели Вигенин.

Сред достиженията лидерът на листа №28 в Пловдив-град откроява нарастването на пенсиите, което за по-малко от една година е повече в сравнение с за десетте години ръководство на ГЕРБ. Значително повече средства бяха планувани за хората с увреждания, за обществените асистенти, за майчинството за втората година изравнено с минималната работна заплата и ред други неща, които дават на социалистите самочувствието, че са дали най-силен отпечатък в активността на това държавно управление и ги окуражи да създадат още повече.

Вигенин означи, че за първите 6 месеца на 2022 година има доста мощен растеж на износа и за пръв път България има позитивно комерсиално салдо и изнася повече, в сравнение с внася от Европейски Съюз, което значи че българското произвеждане е конкурентоспособно и има пазари и най-сетне българската стопанска система може да изнася за развитите стопански системи повече в сравнение с внася от тях, което в никакъв случай не е било през тези 30 години. В индустриалното произвеждане също е осъществен сериозен растеж, като в някои месеци България е преди всичко по растеж в Европейски Съюз.

" Тези образци демонстрират, че тезата, че надали не някакъв безпорядък остана от нашето държавно управление, не е вярна. Не е правилно, че ние единствено сме харчили, тъй като държавното управление остави остатък от 1.5 милиарда и той ще продължава да пораства в идващите месеци. За първите 6 месеца България има растеж на Брутния вътрешен артикул от 5 %, което е доста повече от прогнозите при започване на годината. Това са обстоятелствата, а когато обстоятелствата приказват – и боговете мълчат. Фактите са, че имахме едно релативно сполучливо ръководство. Разбира се, можем повече и по тази причина разчитаме на поддръжка, която да ни даде късмет да продължим положителното, което започнахме “ – сподели.

За Българска социалистическа партия главен приоритет е да подсигурява, че българските жители няма да стоят на студено и на мрачно, че хората ще могат умерено да посрещнат зимата и че бизнесът ще може да работи обикновено.

" Има партии, които обичат да плашат хората. Те желаят да основат боязън и на база на този боязън да печелят известност. Обратно, ние като партия, която добре възнамерява нещата, която има схващане за проблемите, има отговори на въпросите, желаеме да успокоим българските жители и да им кажем: " Не се тормозете, има метод да се оправим с тези провокации, нещата ще станат по най-хубавия вероятен метод. “ – разяснява Вигенин.

Програмата на Българска социалистическа партия за излизане от икономическата рецесия съдържа редица ограничения в помощ на хората и бизнеса. Една от тях е налагане на мораториум на цените на електрическа енергия, топлоенергия и природен газ за битови консуматори за зимните месеци. За бизнеса, работещ с природен газ, се планува въвеждане на пределна цена, над която страната ще изплаща обезщетения.

" Ако Българска социалистическа партия е в ръководството, страната ще си влезе в ролята и няма да допусне шокови покачвания на цените и терзания на хората през зимния интервал. Това са незабавни ограничения и редом с тях ще се подхващат дейности да се подсигурява, че ще има природен газ и то устойчиви доставки на допустимо най-хубавата цена. Това значи да не изключваме доставки от " Газпром “. Ако " Газпром “ може да подсигурява доставки на по-ниски цени, мисля че преди всичко би трябвало да сложим ползите на България на българските жители.

Да напомня, че Българска социалистическа партия беше партията, която гласоподава срещу въвеждането на глобите, тъй като тази санкционна политика не води до политически резултат, резултатът е непосредствен до нулата, страдат жителите. Европейската комисия сътвори механизъм, по който европейските страни да могат да правят заплащания към съветската страна, към " Газпром “, по метод, който да не нарушава европейските наказания.

За нас е значимо да подсигуряваме, че този контракт, който към този момент имаме подписан с " Газпром “, ще бъде изпълнен – те да създадат доставките, ние да плащаме по утвърждения от Европейска комисия механизъм. Искаме от служебното държавно управление да влезе в съответни диалози с " Газпром “. За идващ дълготраен контракт ще мисли идващото държавно управление. Много е значимо целта в политиката на държавното управление, което и да е то, да бъдат ползите на жителите и на страната. След това можем да мислим за по-глобалните въпроси “ – разяснява.

Цялото изявление с лидера на листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България “ за 16 МИР Пловдив-град гледайте в прикаченото видео.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР