Представяме ви Елена Николова, която се е захванала с една

...
Представяме ви Елена Николова, която се е захванала с една
Коментари Харесай

Кои са малките в бизнеса, които оставят своя голям отпечатък върху икономиката

Представяме ви Елена Николова, която се е захванала с една нелека и недотам дамска специалност – основава собствен автосервиз, в който работи като автомонтьор и няма визия, че способства за прихода от 86 милиарда лева на по този начин наречения дребен бизнес. В България дребни или междинни по мярка са към 99% от компаниите и като такива обезпечават 65% от добавената стойност в стопанската система и 75% от заетостта на пазара на труда.

За тези данни оповестяват от Министерство на стопанската система и индустрията1. 

Елена приема своята работа не толкоз като бизнес, а по-скоро като поминък и би се засмяла, в случай че я нарекат „ бизнес исполин “, само че не се наскърбява, когато я одобряват за дребен бизнес. За нея огромното в дребния бизнес е желанието да удовлетвори клиента, както и удоволствието от работата, тъй като я обича.

За да действа добре, сервизът на Елена значително зависи от телекомуникационните услуги, които получава. В работата си употребява телефона за връзка с клиенти, за търсене на информация, техническа литература, поръчване на части и други.

 istock istock
„ Бързината в моята работа постоянно води до неточности и за това не я избираме, само че когато се отнася за интернет е доста значима, тъй като от време на време се постанова да „ хванем “ минутката, в която ще тръгне доставната кола и би трябвало незабавно да поръчам избрана аварийна част. И в тези моменти бързият интернет е доста значим “, твърди Елена.

За нея използването на всички телекомуникационни услуги от един снабдител е огромно облекчение, тъй като разрешава заплащането им на едно място, а преимуществото е, че клиентът има опция да получи по-добра оферта. Добре помни времето, когато имаше предел на диалозите и се радва, че това към този момент не е по този начин.

Такава опция за комбиниран пакет с 5G мобилни услуги, интернет и телевизия дава Vivacom. Операторът прави оценка приноса на представителите на дребния и междинен бизнес у нас и вижда капацитета им, по тази причина сътвори специфични предложения за тях, които им разрешават да спестят до 30% от месечните си разноски за телеком услуги.

Компанията предлага и редица други решения в помощ на бизнеса. Такива са GPS решения за ръководство на автопарк, облачни услуги за предпазване на данни и колокация Vivacom Cloud, основаване на уеб страница и онлайн магазин.

Повече за вдъхновяващата история на Елена може да видите тук.

1 Статистика за бизнеса от уеб страниците на МИИ.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР