Представяме ви две от постиженията на професионалния съдия Мартин Великов

...
Представяме ви две от постиженията на професионалния съдия Мартин Великов
Коментари Харесай

Марица показа спорни положения от мача с Литекс и зададе шест въпроса

Представяме ви две от достиженията на " професионалния " арбитър Мартин Великов в мача сред Марица и Литекс, приключил с триумф за отбора от Ловеч. Уважаеми ръководители на българския футбол, бихме желали да ви осведомим, ако не знаете, че:

1. Професионален футбол, било то и от Втора лига, не се развива със съдийство на аматьорско равнище. Има доста положителни български съдии, само че има и такива, за които съвсем всеки мач е отчаяние.
2. Марица е клуб със 100 годишна история и няма да позволим на хора, които никой с нищо няма да запомни във футболните среди, да се подиграват с достойнството на клуба и града ни!
3. Бихме желали да цитираме Величко Дихонов, изпълнителен шеф на Литекс, който в изявление за Sportal.bg споделя следното: „ Благодаря на съдиите за отличната им работа. " Е, има за какво! Но претенциите ни не са ориентирани към противниците ни, а към тези, които би трябвало да са безпристрастни и да бъдат бранители на разпоредбите.
4. Напомняме, че голям брой клубове изрекоха своето, меко казано, отчаяние от съдийството в последните няколко кръга във Втора лига. А шампионатът навлиза в заключителната си фаза. Ако някой си мисли, че може да въздейства на класирането посредством съдиите дано не забърква Марица в тези игри. Не сте познали, в случай че си мислите, че ще гледаме безучастно!
5. Г-н Великов управлява по сходен метод и срещата сред Дунав и Марица от шампионата за Купата на България през този сезон. В естествения свят, в случай че човек работи нещо, само че редовно не се оправя добре със дилемите си, го освобождават и търсят различен човек на позицията. В българското съдийство, в случай че някой не се оправя, му се дава късмет до момента в който навърши пенсионна възраст. Защо? Не може ли и съдийството да ни е обикновено?
6. Защо на мачовете участват съдийски наблюдаващи, откакто не следят нищо? Кога съдиите ни ще получават действителни оценки за своите дейности или пък бездействия?



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР