Представяме си колко различен би бил света, ако всички купувахме

...
Представяме си колко различен би бил света, ако всички купувахме
Коментари Харесай

Ето как да се грижим за жива коледна елха


Представяме си какъв брой друг би бил света, в случай че всички купувахме разсадени в саксии коледни дръвчета и по-късно ги засаждахме в междублоковите пространства, парковете и покрайнините на градовете - разликата за всички би била голяма, написа начин на живот.

Тенденцията да си купуваме жива елха наподобява е още по-популярна тази година, само че доста малко хора ще съумеят да запазят дръвчетата си живи до пролетта.

Обикновено, продаваните живи дървета са тип ела или смърч, за които би било пагубно да стоят в хола до камината. Тези дървета са били засадени навън и генетиката им не разрешава да бъдат гледани на закрито.

Можем да вкараме живото дърво на топло, само че единствено за Бъдни вечер и Коледа, като даже този къс престой би имал отрицателен резултат върху здравето му. През останалото време можем да нареждаме дръвчето на терасата или двора, където ще му се радват и съседите.

 Снимка 392962

Източник: iStock

Важно е да не забравяме да поливаме елхата, когато почвата изсъхне изцяло, тъй като тези типове имат потребност от вода и през зимата.

Добре е да покрием и обкръжим саксията със сухи листа и треви, тъй като корените не трябва да замръзват.

Напролет можем да изберем дали да запазим елхата си в саксия, или да я засадим на открито. Ако предприемем втория вид, то е добре да имаме поради, че температурите и изискванията за пресаждане са подобаващи към края на март или началото на април.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР