Представяме основното в изявленията на украинския Генерален щаб и руското

...
Представяме основното в изявленията на украинския Генерален щаб и руското
Коментари Харесай

Какво съобщават украинските и руските военни за изминалия ден

Представяме главното в изказванията на украинския Генерален щаб и съветското Министерство на защитата за бойните дейности в събота, представени от Руската работа на Би Би Си, която прави ангажимента, че те няма по какъв начин да бъдат без значение доказани в изискванията на военните дейности.

Ето главните известия от сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в неделя сутринта:

През миналото денонощие съветските войски са нанесли 5 ракетни и 23 въздушни удара, направили са над 100 офанзиви с реактивни системи за залпов огън (РСЗО). Славянск и Северск от Донецка област, Запорожие, Новоалександровка от Херсонска област са потърпевши най-вече от обстрели и ракетни удари .

Руските военни оповестиха в събота, че са се доближили до Павловка в региона на Донецк, която прикрива Угледар от юг. В отчета на Генералния щаб се приказва за съветски обстрел на Угледар и Павловка от танкове и реактивна артилерия, само че не се прецизира дали е имало нахлуване на съветските въоръжени сили там.

Руските военни не престават да идват в западната част на Беларус , оповестяват от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. И по този начин, на 26 октомври в Брест е дошъл трен с военна техника от Русия. Руските военни са били видяни в обитаемоте места сред Брест и Малорита (по-близо до границата с Волинската област на Украйна).
 Украйна е подсилила войските си край беларуската граница
Украйна е подсилила войските си край беларуската граница

Киев към този момент не чака нахлуване оттова

По време на по този начин наречената евакуация в Херсонска област съветските военни са евакуирали пандизчии от поправителната колония № 90 на Херсон, а самата тя в този момент се употребява за настаняване на личен състав и военна техника, оповестиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Министерството на защитата на Русия в постоянния си брифинг заяви за последната интензивност на съветските елементи.

В Купянското направление съветските въоръжени сили са отблъснали украински офанзиви против позициите им в регионите на селищата Першотравнево, Орлянка, Табаевка и Берестовое в Харковска област. Министерството на защитата твърди, че загубите на украинската страна възлизат на 250 души.

В Лиманско направление съветските военни са отблъснали офанзива в посока Стелмаховка, Макеевка и Червонопоповка в Луганска област. Загубите на Украйна, съгласно Министерството на защитата, възлизат на 50 души.

В направлението Николаев-Кривой Рог въоръжените сили на Украйна са провели " три несполучливи офанзиви " в посока на обитаемоте места Пятихатки, Червони Яр и Ищенко в Херсонска област. Въоръжените сили на Украйна са изгубили повече от 180 души, съгласно съветското МО.

Руските военни са съумели да преминат в нахлуване единствено в южнодонецко направление , в региона на селищата Новомихайловка и Владимировка в Донецка област. Министерството на защитата твърди, че са съумели да завладяват " редица опорни точки и стратегически височини ". Украинската войска била изгубила повече от 100 души.

Министерството на защитата разгласи удари против украински информационен център в региона на Беляевка в Херсонска област и склад за муниции покрай Купянск, Харковска област . Освен това в региона на Очаков на Николаевска област съветските въоръжени сили са атакували образователния център за сили за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна . От друга страна, Министерството на защитата съобщи, че е проведена от бойците на 73-и специфичен военноморски действен център на Военноморски сили на Украйна, а подготовката на интервенцията се твърди, че е протекла под управлението на " английски експерти ", ситуирани в Очаков.
 Лондон за съветските обвинявания: Лъжи с героичен мащаб
Лондон за съветските обвинявания: Лъжи с героичен мащаб

Москва отклонява вниманието от пагубната си обстановка

Руското военно ведомство също заяви за унищожаването на батарея от американски гаубици M777 и две пускови установки HIMARS MLRS, една немска пускова установка MARS-2 MLRS и американски радар за контрабатарейна битка AN / TPQ-37.

Освен това Министерството на защитата твърди, че съветски изтребители са съумели да смъкват украински хеликоптер Ми-8, а силите за противовъздушна защита са унищожили щурмови аероплан Су-25.
 ISW: Руската войска непрестанно заблуждава за достиженията си във войната
ISW: Руската войска непрестанно заблуждава за достиженията си във войната

Спекулира се дали мобилизацията в действителност е завършила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР