представя за първи път резултатите от данните за пазара на

...
представя за първи път резултатите от данните за пазара на
Коментари Харесай

Шеф Силвена Роу за любимите храни на българите

показва за първи път резултатите от данните за пазара на онлайн доставка на храна в България, които проучват новите трендове и привички на българските консуматори на услугата.

Основните резултати:

●Традиционната българска кухня е обичана на по-голямата част от популацията, само че измежду най-поръчваните ястия са и тези от италианска, американска и азиатска кухня.

●Ценят се сезонните и локални артикули, както и по-леки ястия като салати и супи.

Резултатите демонстрират на първо място едно - българите залагат на обичайна, национална кухня, която се подрежда преди всичко в класацията. Това е храната, която ни връща в детството и носи със себе си сладка носталгия. Предпочитани от българите обичайни ястия изненадващо (а, може би не?) са пилешката чорба и тараторът.

Takeaway.com, част от Just Eat Takeaway.com, е едно от водещите приложения за онлайн поръчки на храна в България, както и в световен мащаб. Като водач в сферата, компанията показва първияси разбор за доставката на храна в България, изследвайки новите трендове в потреблението, както и обичаните ястия и привички на българите.

„ Пандемията оказа помощ за ускоряването на онлайн поръчването на храна като съществена услуга за заведенията за хранене, които съумяха да запазят бизнеса си отворен по време на lockdown-аи им даде опция да осъзнаят изгодите от дигитализирането на бизнеса. “ - разяснява Юлиана Хартарска, кънтри управител на Takeaway.com за България. „ Искаме да продължим да подсигуряваме на нашите клиенти неповторимо преживяване от момента, в който създадат поръчката си досега, в който тя дойде в дома им. Нашата цел е да продължим да подобряваме услугата, като в това време предлагаме качество и да внесем многообразие, предоставяйки опция потребителите да поръчват всред повече от 30 разнообразни типа кухня. " Шеф Силвена Роу в ролята си на коментатор, споделя запартньорството си с Takeaway.com: " Харесвам етоса и правилата на Takeaway.com, метода, по който те вкарват възприятие на благосъстоятелност в чиновниците си, както и доверието в нас, готвачите и ресторантьори, че храната ни ще бъде доставена до местоназначението с най-голямо почитание и обич! "

Тенденциите в питателните привички на българите за 2022 г бяха показани от компанията Takeaway.comна събитие, което се организира на 08.12. Специален посетител бе началник Силвена Роу.



Elle.bg се срещна с началник Роу, с цел да поговорим за питателните привички на българите.

Г-жо Роу, с изключение на бележит кулинар, Вие сте и космополит със задълбочени наблюдения върху питателните привички на хората в разнообразни страни. Здравословно ли се храни българинът?

Българинът има знания и пристрастеност за здравословно хранене, с моята медийна активност през последните няколко години, аз, като всички, сме очевидци на този факт. Аз имам тясна връзка и контакт посредством моите обществени медии и противоположната връзка демонстрира тъкмо това. Здравословно хранене не е зелено смути или гранола, а същинска прясна храна, която е необработена. Вижда се положителна наклонност и в кулинарните излъчвания и книги в България - там също виждаме положителна наклонност в посока веган вариации на добре познатите ни ястия. Изводите от трендовете в питателните привички на Българите, показани от Takeaway.com също потвърждават засиленото предпочитание на българина да пробва нови и разнородни веган ястия.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР