Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев попари амбицията на Лозан

...
Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев попари амбицията на Лозан
Коментари Харесай

Представляващият ВСС попари мераците на Лозан Панов и го свали бързо на земята

Представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев попари упоритостта на Лозан Панов точно той да уточни бъдещия основен прокурор. Магдалинчев подсети на шефа на Върховен касационен съд, че няма по какъв начин да му се получи, тъй като членовете на Висш съдебен съвет имат думата по въпроса.

"Г-н Панов, сякаш демонстрира повече предпочитание той да дефинира бъдещия основен прокурор, в сравнение с той да взе участие интензивно в това нещо. Съжалявам, това е функционалност на Висшия правосъден съвет ", отсече Магдалинчев на излизане от срещата при президента във връзка хулите против страната ни, изречени по време на срещите на тримата огромни в Темида и Висш съдебен съвет с създателите на отчета по мониторинга на Европейска комисия.

Магдалинчев пояснява настояването на Панов пред Брюксел да не ни смъква мониторинга като: "Лично негова позиция, която аз изрично не споделям! ".

Представляващият Висш съдебен съвет разясни, че по негова самодейност са били импортирани на пленума на съвета паметните бележки, в които лъснаха скандалните доноси против България и нападките към останалите институции, като прокуратурата и КПКОНПИ. Магдалинчев е безапелационен, че за публикуването на стенограмите не ни би трябвало никакво позволение от гостите от Брюксел, нито пък съставляват някаква квалифицирана информация, оповестява Канал 3.

"Идеята е към този момент година и половина тоя състав на Висш съдебен съвет работи. Ние вършим четири или пет срещи с задачи на Европейска комисия и сякаш всичко остава някъде забулено. Защо ли? Да се остава с чувството, че нещо не е доизречено. И по тази причина предложих да се разгласява едно към едно и да се види от хората кой какво работи и какви са рекомендациите на Европейска комисия, и какви въпроси се слагат пред нас ", изясни Магдалинчев. "Няма нищо конфиденциално в тях ", пресече той внушенията, че надали не изключително Висш съдебен съвет е решил да разгласява стенограмите от диалозите с пратениците на Европейска комисия. "То това е концепцията - да се получи публичност в обществеността.

По мотив апелите за ограничение на пълномощията на основния прокурор, които съвсем по едно и също време насочиха и соцлидерката Корнелия Нинова, и Лозан Панов, представляващият Висш съдебен съвет беше изрично срещу с аргумента, че не може в хода на процедурата да се пипат разпоредбите. Едва след избора на новия основен прокурор може да се мисли в тази посока, счита магистратът.

Магдалинчев изрично отхвърли заклинанията, че изборът на основния прокурор щял да бъде политизиран, тъй като преобладавала политическата квота във Висш съдебен съвет. Той обори изказванията в тази посока и се разгласи, че е добре бъдещият обвинител номер едно да бъде прокурор и изобщо, човек от системата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР