Представляващият Висшия съдебен съвет - Боян Магдалинчев отправи покана до

...
Представляващият Висшия съдебен съвет - Боян Магдалинчев отправи покана до
Коментари Харесай

ВСС вика на среща Румен Радев

Представляващият Висшия правосъден съвет - Боян Магдалинчев насочи покана до президента Румен Радев за незабавна среща по отношение на междуинституционалния разговор сред управляващите и във връзка ескалиращите публични реакции, и натиска върху правосъдната власт, оповестяват от Висш съдебен съвет.

В писмото е посочено, че напрежението, което се генерира в обществото през последните дни, разрушава освен доверието в съда и прокуратурата, само че и държавността.

Уточнено е, че Висшият правосъден съвет, като конституционно открит орган, е предназначен да съставлява правосъдната власт, да обезпечава и отстоява нейната самостоятелност, както и че това е постижимо, когато институциите поддържат градивен разговор и взаимно доверие.

В писмото е изразено очакване президентът да одобри отправената покана и срещата да бъде извършена допустимо най-скоро, в името на стабилността и доверието сред управляващите.
 Възмутен от ръководството, Радев излезе на митинга
Възмутен от ръководството, Радев излезе на митинга

От нас зависи да изпъдим мафията от изпълнителната власт

Припомняме, че през вчерашния ден излезе на митинга пред президенството и изрази възмущението си от ръководството. Преди това денем прокурори влязоха в президенството. Претърсени бяха два обекта - кабинети на консултант и на секретар на президента.

Днес на брифинг основният прокурор Иван Гешев съобщи, че прокуратурата няма да се огъне на невиждания политико-партизантски напън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР